Lekekameratene på rom 1815

SAS-HOTELLET ROM 1815 (Dagbladet): Med Alf Inge Håland som dommer, dataspiller romkameratene Eirik Bakke og John Carew semifinalene mellom Leeds og Valencia i Champions League. Neste gang de møtes, er det alvor.

Onsdag om ei uke spilles Leeds- Valencia på Elland Road. Uka etter - på Mestalla i Valencia - går ett av lagene til finalen på San Siro i Milano 23. mai. Men før det skal de gode vennene på rom 1815 dra det norske lasset sammen mot Bulgaria.

Og kjempe knallhardt mann mot mann på Playstation.

- Playstation er et godt alternativ for å få tida til å gå, sier Eirik Bakke til Dagbladet. - Det er jo ikke så veldig mye annet å finne på når du bor på hotell. For utgangspunktet vårt er greit - vi skal hvile og lade opp til kampen.

- Og John og jeg har funnet ut at det er artigere å spille databall enn bare å ligge rett ut og se på TV.

Begge vinner

Men det er et problem. De krangler. Eller lyver, som Eirik Bakke sier det. Om hvem som vinner.

- Jeg er best, sier Eirik. - John bare sier at han vinner. Men stort sett får han bank hver eneste gang.

Eller?

- Han er sjanseløs, sier Carew.

Eirik Bakke og John Carew ble romkamerater under Nils Johan Semb på U21-laget. Siden det har de vært veldig gode venner. Og derfor var det naturlig å plassere dem sammen da de vokste seg inn i A-troppen. Det skjedde før EM.

- Da Alfie var i Leeds var det vi som delte rom, sier Eirik Bakke. - Han føler seg vel litt utafor nå. Men han får jo lov til å se på. Og ikke liker han Playstation heller.

- Det er for unger, sier Alfie. - Jeg leser heller Dagbladets :sterke kåringer framfor å spille playstation.

Semifinalen i hodet

Men han misunner unggutta semifinalene i Champions League. Og det trøkket slike fotballkamper fører med seg.

- I Leeds har vi så klart begynt å snakke om kampene mot Valencia, sier Eirik Bakke. - De er veldig viktige for oss - de største kampene denne sesongen. Og skal vi være med i mesterligaen neste sesong, bør vi nok vinne turneringa.

- Jeg tror det blir tøft å komme blant de tre beste i Premier League.

- Sjøl om vi prøver, er det umulig å ikke tenke på det, sier Store-John. - Kampene mot Leeds ligger i bakhodet hele tida. Og utgangspunktet er greit - vi må vinne.

- I fotballgale Valencia er det bare en finale som kan gjøre supporterne lykkelige.

Alt for Norge

Men kan rundt 4000 tilskuere mot Bulgaria på Ullevaal gjøre Bakke og Carew happy?

- Ikke noe problem, sier Bakke. - Jeg har ikke spilt så mye i det siste og er veldig kampsugen. Og så handler det jo om å overbevise Nils Johan om at jeg er en mann å satse på for framtida.

- Alle landskamper er viktige og artige å spille.

- Trening eller kamp - det spiller ingen rolle, sier Carew. - Jeg er alltid motivert. Og Norge trenger en god kamp og et godt resultat etter motgangen vi har hatt. Det skal vi sørge for i kveld.

Sparket lærerinnen

På ett område har imidlertid John Carews motivasjon sviktet. Han har brutt sitt filologiske forhold til spansklærerinnen señorita Pilar Lopez.

- Det ble for få nye ord og for mye gramatikk, sier John til Dagbladet. - Jeg har funnet ut at jeg lærer mer spansk gjennom å snakke med folk.

Onsdag for ei uke siden snakket han med Arsenals Thierry Henry etter kvartfinaleseieren som åpnet veien for romkameratmøtet med Leeds og Eirik Bakke.

- Jeg fikk noen tips om hvordan jeg skal forholde meg til Rio Ferdinand, sier Carew. - Om bevegelser og sånt. Men det vil jeg holde for meg sjøl.

- Eirik har jo så store ører.

ALVOR: Tirsdag i neste uke duellerer de to romkameratene i Mesterligaen. Da er det mer alvor enn putekrig.
KRANGLER: - Jeg er best. John bare sier han vinner, sier Eirik. Diplomatiske Atle dømmer uavgjort.