Lekende lett for Manchester United

David Beckham solgt. Roy Keane skadet. Paul Scholes skadet. Kleberson skadet. Likevel leverte Manchester United forrykende fotball mot Panathinaikos tirsdag.

Etter en strålende oppvisning på hjemmearenaen kunne Ole Gunnar Solskjær og resten av stjernene til Manchester United tusle av banen med en knusende 5-0-seier i den første mesterligakampen denne høsten.

Det har vært mye snakk om at David Beckham vil bli sårt savnet etter overgangen til Real Madrid. Så langt har Alex Fergusons lag klart seg meget bra uten ham. De er bare ett poeng bak Arsenal etter fem serierunder, og ser ut til å være i rute også i mesterligaen.

Mot Panathinaikos beviste United at de også klarer seg bra når flere sentrale spillere er skadet: Roy Keane spilte ikke på grunn av en ankelskade, Paul Scholes sto over med lyskeproblemer og Kleberson måtte hviles på grunn av en skulderskade.

Samtidig kom Panathinaikos, som på ingen måte blir ansett som no en dårlig motstander, til Manchester med en skadefri tropp.

Oppvisning

Førsteomgangen på Old Trafford ble en oppvisning fra start til slutt, til stor glede for de entusiastiske engelskmennene på tribunen.

Mikael Silvestre, som måtte stå over mot Charlton i helgen på grunn av skade, var definitivt tilbake og åpnet showet. Etter 14 minutter dundret han en retur i mål og sikret United en perfekt start på kampen.

Bare ett minutt senere vartet Quinton Fortune opp med et skudd av det perfekte slaget. Fra om lag 16 meter klinte han ballen i mål.

Så var det Ole Gunnar Solskjær sin tur etter 33 minutter. Ryan Giggs gjorde forarbeidet og la en pasning til Solskjær, som skjøt ballen i mål fra ti meter.

Før målet hadde Solskjær vist seg fram flere ganger, blant annet med et perfekt innlegg til Ruud van Nistelrooy. Headingen til nederlenderen var centimetere fra å gå mål.

Som om ikke dette var nok, sørget Nicky Butt for enda mer jubel på Old Trafford med 4-0-målet fem minutter før pause.

Solskjær skadet

United-supporterne sang om Solskjær etter hans første scoring denne sesongen, men likte dårlig det de fikk se ett minutt før hvilen. Da ga Solskjær tegn til benken om at noe var galt med kneet. Det førte til at han ble byttet ut, så gjenstår det å se hvor alvorlig det er med landslagsspissen.

Solskjær måtte også stå over Norges landskamp mot Portugal på grunn av kneproblemer, og landslagslege Lars Engebretsen sendte med et brev til United der han ba om to ukers kampfri for ham.

Med Roy Keane ved siden av seg på benken kunne Solskjær se laget sitt fortsette dominansen mot Panathinaikos i annen omgang. Det greske laget virket rett og slett tannløse i sin første mesterligakamp, og til tross for at United byttet ut Solskjær, Nicky Butt og John O'Shea, klarte de ikke skape stort.

I stedet ble det mer United - denne gang ved innbytteren Djemba-Djemba. I sin mesterligadebut smelte unggutten ballen i mål fra tre meter.

Nå ligger alt til rette for mer jubel blant United-fansen utover høsten. Alex Ferguson ser ut til å ha et bunnsolid lag, som trolig vil hevde seg i ligaen og mot Rangers, Stuttgart og Panathinaikos i mesterligaen.

De kan begynne med Arsenal. Den engelske serielederen kommer til Old Trafford søndag.

(NTB)