Leker aids-leker

Under Norway Cup skal Friggs gutter 13-årslag informere om hiv og aids. Derfor må de leke «hallik-leker» og svare på spørsmål om pene damer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Er det sant at pene jenter er mer utsatt for aids enn stygge jenter?

- Er man immun mot aids hvis man er gift?

- Kan man få aids av å kysse?

Sølvi Mausethagen fra Norges Idrettsforbund lærer Friggs 12- 13 år gamle gutter om aids. Guttene er på ambassadørkurs med Norad og lærer om hiv og aids gjennom ulike aktiviteter. Målet er at guttene skal lære gjennom lek.

Lærer av lek

- Vi lærer mye mer når vi leker. Da får vi repetert det vi har lært på en spennende måte, sier Leon Scheie Dimas, Joakim Waaktaar, Benjamin Holt, Jakob Moen van Krogh og Mikkel Diskerud. Sammen med resten av Frigg-laget skal de gå rundt på Ekebergsletta og fortelle publikum, deltakere og trenere om aids under Norway Cup.

- Vi har lært at man kan beskytte seg mot aids ved å bruke kondom, passe på ved blodoverføringer og ikke bruke samme sprøyte, sier de fem guttene.

Frigg er ett av seks norske lag som har fått status som ambassadørlag under Norway Cup. I fjor tok de selv kontakt med Norad for å bli kjent med et utenlandsk lag. I år er de blitt vennskapslag for det zambiske laget Kalingalinga. Som en del av det å være vennskapslag, må de lære å leke aidsleker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.