Lekestue! Men ikke alt stemte: - Skal ikke skje

Norge holdt lekestue mot Nord-Irland i EM-premieren - nå venter England.

JUBEL: De norske spillerne jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB
JUBEL: De norske spillerne jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Nord-Irland 4-1 (3-0)

SOUTHAMPTON/OSLO (Dagbladet): Kun seier var godt nok for Norge mot EM-debutanten. Sist lagene møttes, i november 2019, endte det hele 6-0 til Norge.

Det kunne fort endt med samme siffer i kveld, for Norge var helt overlegne.

- Å få et godt resultat i første kamp er veldig avgjørende for veien videre, det skal vi være glade for, sier Ada Hegerberg til TV 2.

Men det var ikke alt hun var fornøyd med.

- Vi sover i starten av andre omgang. Det skal ikke skje. Det er en sånn kamp som skal forberede oss mot England, for det blir et helt annet nivå. Det var mange gode kombinasjoner i dag. Om vi kan gjøre det litt mer enkelt, så kan vi ende opp med å score flere mål enn i dag, det er jeg sikker på, sier Hegerberg, som får støtte av landslagssjefen.

- Det er en stor seier i en premiere i et stort mesterskap, så det er jeg veldig fornøyd med. Samtidig er jeg litt misfornøyd med at vi slipper inn et mål, det syns jeg var litt unødvendig, sier Martin Sjögren til kanalen.

Halvparten av troppen til Nord-Irland spiller i hjemlig amatørliga, og var levnet små sjanser mot Hegerberg, Caroline Graham Hansen og co. Det skulle vise seg å stemme.

Og det startet verst tenkelig for bortelaget.

Allerede etter 13 minutter ledet Norge 2-0. Først var backen Julie Blakstad med høyt i banen, og mesterskapsdebutanten dunket ballen i må nede ved stolperota. Så brøt Norge ballen høyt i banen, og Ada Hegerberg viste overblikk da hun trillet ballen til Frida Maanum, som satte ballen i åpent mål.

Norge var veldig friske offensivt i kveld. Graham Hansen lekte seg på kanten med tunneler og friske drag, Hegerberg løp seg fri i gode posisjoner og var stadig en trussel på topp, mens spillerne rundt også spilte med selvtillit.

Etter en halvtime fikk Norge straffe etter en hands i Nord-Irlands boks av Nadene Caldwell. Dommeren gikk til TV-skjermen sin og pekte på krittet etter en liten stund. Graham Hansen banket ballen i mål via hanskene til keeper.

SCORET PÅ STRAFFE: Caroline Graham Hansen. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB
SCORET PÅ STRAFFE: Caroline Graham Hansen. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB Vis mer

Like etter hvilen slo Nord-Irland tilbake ut fra ingenting. Julie Nelson stanget inn reduseringen etter en corner. Det tok ikke lang tid før Norge svarte. Guro Reiten var frekk, og sendte et frispark rett i nettet.

Hegerberg kom aldri på scoringslista i kveld, men viste ved flere anledninger hvilken lagspiller hun er, da hun sentret i stedet for å avslutte selv - som på 2-0-scoringen.

Hegerberg trodde hun satte inn 5-1 etter fantastisk samspill mellom flere spillere i forkant av avslutningen, men scoringen ble annullert for offside. Det hadde vært kveldens scoring.

- Det er stort å representere Norge i et mesterskap igjen, sier Hegerberg.

- Jeg syns vi er gode i den første omgangen, vi kunne scoret flere mål. Jeg er kjempefornøyd med første omgang, sier Sjögren.

Norge møter England i andre gruppespillskamp mandag kveld. England vant 1-0 over Østerrike onsdag - og blir en helt annen oppgave for de norske kvinnene.

- England er et helt annet nivå, det må vi erkjenne, sier Hegerberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer