JUBEL: Erling Braut Håland scoret det første målet i kampen mellom Molde og Brann. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein Ove
JUBEL: Erling Braut Håland scoret det første målet i kampen mellom Molde og Brann. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein OveVis mer

Molde knuste Brann

Lekestue på Aker Stadion: Serielederen ydmyket av Molde

Molde holdt lekestue på Aker Stadion da Brann kom på besøk.

  • Molde - Brann 5-1 (3-1)

Brann kom til Molde som serieleder, men det var lite som tydet på at bergenserne er Norges beste lag.

Gjestene ble ydmyket gjennom 90 minutter og til slutt sto det 5-1 på måltavla.

- Det er pinlig. Det er faen meg… nei, jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er flaut. De gjør som de vil den første halvtimen, og da er kampen ødelagt. Vi må gå i oss selv etter denne kampen. Vi må se hva vi gjør feil, for dette blir for dumt, sa Fredrik Haugen til Eurosport etter kampen.

Da var Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær langt mer fornøyd.

- Det er den beste prestasjonen vi har hatt her. Vi hadde et halvt sekund der vi mistet konsentrasjonen før pause - resten er outstanding, mente han.

Drømmestart

To av norsk idretts største profiler for tiden er to tenåringer fra Rogaland. Lørdag tok Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes sitt andre EM-gull på to dager, da han knuste feltet på 5000-meter. Søndag fulgte årets sensasjon i Eliteserien, Erling Braut Håland fra Bryne, opp med ny solid kamp.

Knappe to minutter var spilt da 18-åringen gikk i bakken i Brann-feltet. Håland kom alene mot Samuel Sahin-Radlinger, og forsøkte å runde keeperen. Radlinger strakte seg etter ballen, og felte Molde-spissen i forsøket. Dommeren pekte på straffemerket, og det var lysluggen selv som gjorde seg klar.

Håland var sikker fra 11 meter, og Molde hadde fått en drømmestart på hjemmebane.

Kunne scoret tre

Molde og Brann møttes så seint som 1. juli, før Eliteserien tok sommerferie, og også den gangen var Håland i scoringshumør. Med speidere fra Manchester United på tribunen, scoret spissen fire mål i løpet av de 21 første minuttene.

I søndagens oppgjør var han svært nære å stå med tre nettkjenninger.

Etter 15 minutter kombinerte han fint med Fredrik Aursnes, og fikk tilbake ballen like utenfor 16-meteren. Håland fyrte løs, men skuddet gikk via stolpen og ut. Etter 19 minutter ble han spilt gjennom av Eirik Hestad, og spissen fikk kjempet seg fri fra Brann-forsvaret. Alene med Radlinger satte han ballen i nettveggen, på feil side av stolpen.

Lekestue

Molde lekte med gjestene fra Bergen i starten av kampen, og selv om Håland brente to av sine sjanser, sto andre fram og økte ledelsen.

Allerede etter 20 minutter sto det 2-0. Pawel Cibicki ble hentet tidligere i sommer, og mot Brann fikk midtbanespilleren sitt første mål i den blå drakta. Han klinket til fra rundt 16-meter, og selv om Radlinger fikk ei hånd på ballen, fortsatte den videre og inn i målet.

Fem minutter seinere sto det 3-0 på Aker Stadion. Denne gangen inntok Cibicki rollen som servitør, og fant Aursnes ned en presis pasning over Brann-forsvaret. Midtbanekollegaen hadde gått på løp, og la ballen fint til rette før han trillet den kaldt i den lengste hjørnet.

Redusering

Brann mistet Sivert Heltne Nilsen til Horsens tidligere i sommer, og de rødkleddes midtbane ble fullstendig overkjørt av romsdalslaget de første 45 minuttene. I minuttet før pause ble det imidlertid tent et håp om å klare å komme tilbake.

Målet kunne minne litt om Robin Van Persies scoring mot Spania i VM 2014, da Daley Blind fant spissen med en bakromspasning. I Molde var det Vito Wormgoor som prikket ballen til Steffen Lie Skålevik, og spissen headet ballen i en fin bue over Andreas Linde. 3-1 og håpet om poeng levde for bortelaget.

- Den ødelegger litt. Det gjør at de får energi og litt trua igjen. Jeg synes egentlig at vi har full kontroll, sa Aursnes til Eurosport i pausen.

Ydmyket

Andre omgang startet litt roligere, men etter 68. minutter scoret kampens kanskje største spiller, Fredrik Aursnes, sitt andre for kvelden.

Midtbanespilleren mottok ballen på litt over 20 meters hold, la den til rette, og fyrte løs mot Radlingers høyre hjørne. Skuddet gikk lavt, og før keeperen hadde kommet seg ned, lå ballen i nettet.

12 minutter før full tid fullførte Kristoffer Haugen ydmykelsen. Også han prøvde seg fra distanse, og også han lyktes i å overliste Radlinger. Backet hamret løs, og østerrikeren var sjanseløs i å stoppe ballen fra å fyke inn i det lengste hjørnet.

Samtidig som Molde slo Brann, spilte serietoer Rosenborg 1-1 mot Stabæk. Brann, RBK og Molde står med henholdsvis 38, 37 og 33 poeng.

Molde skal til Bærum og møte Stabæk neste runde. Brann får besøk av Sarpsborg 08.