Lekestue på Goodison

Arsenal gjorde hva de ville, når de ville og så vakkert som bare de kan.Vi fulgte: Chelsea - Man Utd

(Dagbladet.no, Everton - Arsenal 1-4): Allerede fra start viste Arsenal at det laget som skal slå dem i Premier League i år må være gode. Fryktelig gode.

- Dette var en sulten forestilling, laget ville virkelig vinne. Det var det jeg ønsket, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Og det er ingen tilfeldigheter som ligger bak Arsenals totale overkjøring heller. Alt går etter planen, til punkt og prikke.

Ekstrem bevegelse

Ingrediensene til Arsene Wenger, som vi etter hvert kjenner så godt, fungerer selvfølgelig like godt denne sesongen. Ekstrem bevegelse uten ball. Offensive backer, offensive vinger, offensive midtbanespillere. Og et pasningsspill som få lag i verden matcher når det fungerer.

- Vi har bare spilt en kamp, men vi vil forsøke å gjenta fjorårssesongen. Sist sesong ønsket vi å spille god, offensiv og målrik fotball. Vi forandrer ikke på det, men hvor langt vi kan nå vet jeg ikke, sier Wenger.

Det var også et patentert Arsenal-angep som ga 1-0. Jose Antonio Reyes vant ballen på midtbanen, satte fart, slapp ballen til Henry, som slapp den videre til Dennis Bergkamp. Alene med keeper knallet den nederlandske veteranen ballen mellom beina på Nigel Martyn.

Et kvarter seinere, da kampen hadde mistet den ekstreme åpningsfarten, var det tid for dobling. Lauren kom fram fra sin høyre back. Men innlegget endte helt motsatt hos Ljungberg - som selvfølgelig var i full fart framover. Innlegget fra Ljungberg havnet på pannebrasken til nok en spiller i fullt sprang framover: Jose Antonio Reyes.

Ny generasjon

Samtidig som målet var praktfullt, kan det også få stå som et lite varsel om den nye generasjonen Arsenal-spillere. Reyes ble hentet midt i sesongen i fjor fra Sevilla og skal etterhvert ta over for Bergkamp i den frie spissrollen. Foreløpig blir han plassert litt over alt, som i dag ute på venstre kant.

Ved siden av Reyes: en 17 år gammel Premier League-debutant, som det bare er å lære seg navnet på først som sist. Francesco Fabregas storspilte i Patrick Vieiras fravær. Fabregas kom fra Barcelonas ungdomsarbeid i oktober i fjor og begynner allerede å bli en moden fotballspiller.

Hvis man i tillegg nevner Jermaine Pennant, Robin van Persie og Jeremie Aliadiere, forteller det at Arsene Wenger ikke trenger å bekymre seg for framtida med det første.

Antiklimaks

Andre omgang ble et lite antiklimaks etter den gode førsteomgangen. Nok en Arsenal-overgang endte i scoring, da Fabregas vant en hodeduell på midtbanen og Henry satte opp Ljungberg for åpent mål.

Å dømme Everton etter en åpningskamp mot Arsenal blir håpløst. Arsenal kan uansett ikke være noen målestokk for Everton i år. Målet til hjemmelaget kom etter en ypperlig pasning fra Thomas Gravesen. Lee Carsley rundet en usikker Lehmann og satte ballen i åpent mål.

- Jeg forventet en kamp som dette fra Arsenal etter deres solide kamp mot Manchester United sist helg. Jeg håper det ikke blir tøffere enn dette, men vet at det blir vanskelig, sa Everton-manager David Moyes skuffet.

Favoritter

Men på ekte Arsenal-vis fikk kampen nådestøtet ikke lenge etterpå. Henry dro seg løs på 16 meter og sendte av gårde et skudd Nigel Martyn måtte gi retur på. Og nok en gang kom Arsenal-lagets styrke fram. Venstre back Ashley Cole kom fram på returen i motstanderens femmeter og satte ballen i tverrliggeren, og gjorde jobben svært enkel for innbytter Robert Pirés.

Når det gjelder Arsenal, er det vanskelig å være enig med de som kan holde et annet lag som favoritter til tittelen i år. For i dag holdt de lekestue.

PS! Arsenal er nå bare én kamp bak Nottingham Forests legendariske rekord fra slutten av 70-tallet med 42 kamper på rad uten tap i serien.

- Vi vil fortsette så lenge som mulig, men det er ikke det viktigste. Det som betyr noe var å gå ubeseiret gjennom forrige sesong, sier Arsenal-sjefen.

ÅRETS FØRSTE: Dennis Bergkamp scoret årets første mål for Arsenal. Alle lagkameratene ville selvsagt gratulere.
TALENT: Jose Antonio Reyes feirer målet sitt. Han er en av flere stortalenter på Arsenal nå.