Lekestue på Lerkendal

Og da løsnet det på smilebåndene i Rosenborg også.

(Dagbladet.no): For første gang i år løsnet det skikkelig for Rosenborg. Hjemme på solfylte Lerkendal stoppet ikke trønderne før det sto 5-0 på lystavla. Men Ola By Rise vil ikke være med på at det var en lettelse.

- Det var en veldig stor glede. Men det var litt hakkete i starten, og vi kunne ligget under etter tjue minutter, sier By Rise til Canal +.

Store Ham-Kam-sjanser

For det var gutta fra Hedmark som hadde de største sjansene i begynnelsen av kampen. Petter Vaagan Moen fyrte av en kanonkule i stolpen, og Espen Olsen var alene gjennom med Espen Johnsen.

- Vi bør lede etter halvspilt førsteomgang, sier Ståle Solbakken.

- Men kommer man under med to og tre mål her blir det fort lekestue, og det ble det jo på slutten, fortsetter han.

Luftens baroner

For når RBK først fikk skikk på dødballene var det game, sett, og match på Lerkendal. Først stanget Azar Karadas inn 1-0 på en corner fra Brattbakk.

Så dukket den nye goalgetteren Vidar Riseth opp på et frispark fra Fredrik Winsnes, og banket inn sin tredje goal på to kamper.

Og så ble det pause.

Fortsatte i andre

Men i motsetning til kampen forrige helg, da Rosenborg også ledet 2-0 til pause over Sogndal, var skinnene lagt ut på Lerkendal i kveld. De lå der fortsatt da lagene kom på banen etter pausen.

- Det fløt litt, og det var på tide, sier Fredrik Winsnes.

For slusene var åpne på Lerkendal i andre omgang. Begge veier.

Først dro Karadas av en mann på sekstenmeteren og banket ballen i krysset. Så kom Roar Strand på et dypt løp, fikk ballen, og plasserte den i lengste hjørnet alene med Haagenrud. Før Frode Johnsen fastsatte sluttresultatet på en corner tjue minutter før slutt.

Og det kunne blitt mer. Mye mer.

Harald Brattbakk bommet på åpent mål, Karadas' heading ble reddet på streken av Storbæk, og Winsnes langskudd kjærtegnet krysset. Og innimellom hadde Marius Gullerud to sjanser alene med Espen Johnsen i RBK-målet.

- I dag ser jeg mye av spillet vi har på vårt beste, smilte Ola By.

- Dette er den første kampen vi får kjørt oss i år, sa en ikke fullt så smilende Solbakken.

ENDELIG RBK-<wbr>JUBEL: Her har Azar Karadas akkurat gitt Rosenborg ledelsen mot Ham-<wbr>Kam. Resten gikk av seg selv.