Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lekestue

Bodø/Glimt lanseres som gullkandidat av Kjetil Rekdal.

VIDEO: Fotball Media Vis mer
  • Bodø/Glimt - Haugesund 6-1 (3-0)

Mens Haugesund tapte i serieåpningen, fikk Bodø/Glimt en pangstart med en 4-2-seier borte mot Viking.

Søndag viste gultrøyene igjen hva som bor i dem: Haugesund hadde rett og slett ingen sjans da Bodø/Glimt slo på bryteren. Gjestene ble regelrett rundspilt på Aspmyra søndag kveld.

Glimt ga seg ikke før det sto 5-1.

- Glimt kan nok kjempe om gullet i år, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal i kanalens TV-studio.

- Det er så imponerende, supplerer kollega Bernt Hulsker.

Nådeløs

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var nådeløs med eget mannskap etter nedsablingen i Bodø.

- Resultatet taler for seg selv. Vi har mye å jobbe med. Vi må bli bedre enn dette. Det som bekymrer meg mest er vel at vi rakner så til de grader og slipper inn seks mål, sier Grindhaug til Eurosport.

- Vi blir pissa på. Det er ikke noe bedre å si. De er jævla gode, vi er jævla dårlige. Klasseforskjell, sier Niklas Sandberg til Eurosport.

Slik beskriver han seriestarten: «Null poeng og et helvete.»

Hat trick-scorer Kasper Junker sier:

- Vi er fornøyde. Det må vises tydelig gjennom kampen: Vi spiller offensivt og god fotball. Jeg er veldig fornøyd i dag, sier dansken til Eurosport.

SKUFFET: Niklas Sandberg er skuffet over Haugesunds prestasjon. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SKUFFET: Niklas Sandberg er skuffet over Haugesunds prestasjon. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

I fyr og flamme

Det gikk åtte minutter før Bodø/Glimt kom til sin første store sjanse i kampen. Haugesund skulle klarere, men ballen havnet i en Glimt-spiller, og slo igjen tilbake mot mål. Keeper Helge Sandvik måtte ut i full strekk og reddet, men det stoppet ikke der.

Returen havnet nemlig rett i beina på Philip Zinckernagel, som ikke fikk kontroll på ballen. Han feide ballen over mål.

Etter 15 minutter tok Bodø-laget ledelsen. Denne gangen var det Ulrik Saltnes som la ballen opp for Patrick Berg ved 11 meter. Sistnevnte banket til, og sendte vertene i ledelsen.

Haugesund virket generelt svake innledningsvis, og slet med å stoppe et Bodø/Glimt i full fyr. Det gikk ikke mange minuttene før Jens Petter Hauge ble spilt alene med Sandvik, men Haugesund-keeperen vartet opp med en klasseredning.

Trøstemål

Klokka hadde ikke mer enn så vidt bikket 20 minutter før gultrøyene doblet. Denne gangen ble et frispark slått perfekt inn i feltet, der Kasper Junker var uslåelig i lufta og stanget inn 2-0.

Glimt var rett og slett i en klasse for seg, og holdt på å øke både en og to ganger. Rett før pause satt ballen i mål på nytt, da Junker satte sin andre for kvelden.

Haugesund så seg nødt til å gjøre to bytter til pause. Det hjalp ikke veldig mye.

Bare noen få minutter ute i omgangen økte Glimt til 4-0, Junker dytta ballen i mål fra kort hold via en Haugesund-spiller. Sekunder seinere var ydmykelsen komplett, da Haugesund-forsvaret ble helt utspilt og Hauge la på til 5-0.

Haugesund fikk imidlertid sjansen til å gjøre bot på skaden etter 75 minutter, da de fikk straffe. Niklas Sandberg satte den sikkert i mål.

På overtid la Sammy Skytte på til 6-1 for vertene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!