FÅR TROLIG LØNNSØKNING: Leicester-keeper Kasper Schmeichel skal være blant klubbens lavest betalte. Foto: Scanpix
FÅR TROLIG LØNNSØKNING: Leicester-keeper Kasper Schmeichel skal være blant klubbens lavest betalte. Foto: ScanpixVis mer

Lekkede dokumenter kan avsløre den danske Leicester-stjernas lønn

Klubben nekter å si noe.

(Dagbladet): Ifølge lekkede dokumenter nettstedet Total Sportek skal ha fått tilgang til, er Leicesters keeperbauta Kasper Schmeichel (29) blant Premier League-vinnerens lavest betalte spillere.

Mens spisskometen Jamie Vardy (29) skal heve en snau million i uka, skal Schmeichel bare få om lag en tredjedel inn på sin bankkonto. Etter å ha spilt samtlige minutter av den inneværende sesongen og holdt buret rent i 15 av 36 kamper, kan den danske bærebjelken derfor vente seg en solid lønnsøkning i løpet av sommeren.

Overfor BT nekter imidlertid Leicester å kommentere opplysningene.

- Jeg er sikker Den engelske journalisten Rob Tanner hevder på sin side at det er sikkert at Schmeichel og flere av de andre spillerne får bedre kontrakter i månedene som kommer.

- Leicester vil få spillerlønningene opp på et nivå en toppklubb verdig. Jeg er sikker på at Schmeichel og Riyad Mahrez er to av de spillerne som får store lønnsøkninger. Kasper kan likevel ikke forvente å få den samme lønna som Vardy eller andre store stjerner i Premier League, sier Tanner til BT.

I tillegg til å være en eminent skuddstopper, er Schmeichel også visekaptein i klubben. Etter å ha forlatt Leeds til fordel for Leicester i 2011, er 29-åringen blitt en av lagets fremste kontinuitetsbærere. Han har også uttrykt stor glede over å få vist seg frem på det øverste nivået etter å ha vært skadet forrige sesong, og kan se frem til Champions League-spill til høsten.

Hareides mann Peter Schmeichels sønn kan også bli en viktig brikke for Åge Hareide på det danske landslaget. Da den norske treneren tok ut sin første tropp i mars, var Schmeichel selvsagt med.

Keeperen ble også foretrukket av Hareide både mot Island og Skottland.