Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Lekker Abdi-scoring og Fernandes-glipp sikret seieren for Haugesund

Lillestrøm prøvde og prøvde. Men Haugesund var best på Åråsen.

NY SEIER: Haugesund tok sin andre seier på rad etter å ha vunnet mot Lillstrøm på Åråsen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY SEIER: Haugesund tok sin andre seier på rad etter å ha vunnet mot Lillstrøm på Åråsen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm - Haugesund 0-2

(Dagbladet): Lillestrøms to innledende kamper i årets eliteserie har vært nervepirrende. I ligaåpningen vant de på overtid da debutanten Aleksander Melgalvis fikset 2-1 mot Sandefjord. Mot Molde i midtuka, var det derimot romsdalingene som knep seieren på overtid.

Mot Haugesund ble det ikke mindre dramatisk. Haugesund tok tidlig ledelsen, men Lillestrøm presset og presset på og hadde glimrende sjanser til å sette lagene likt. Det greide de imidlertid aldri.

- Vi var uheldige og de var dyktige på kontringen sin. Vi styrte og var best, sa Erling Knudtzon til Eurosport.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen sier:

– Fotball handler om å tette igjen bak og score mål. Ikke mange ganger vi opplever det vi opplever nå og mot Molde sist. Vi har vært veldig gode og fått null poeng. De var nesten ikke over på vår banehalvdel i annen omgang, sa Erlandsen til Eurosport.

Pen scoring

Det var Lillestrøm som hadde flest sjanser innledningsvis, og lenge så det ut som det var de som skulle feste grepet om kampen. Men til tross for flere gode forsøk, kom heller baklengsmålet på Åråsen.

Det var nemlig Haugesund som tok ledelsen.

Det var et raskt angrep fra Haugesund, der Erik Huseklepp spilte ballen frem til Liban Abdi. 28-åringen vendte bort to Lillestrøm-spillere, og skjøt fra 15 meter og rett ned i lengste hjørne. En pent utført scoring.

Lagene gikk i garderoben etter en jevnspilt første omgang. Alt kunne dermed skje i andre.

Høy temperatur

Lillestrøm fortsatte å komme til store sjanser, uten å få uttelling for dem.

Rett etter pause la Fredrik Krogstad ballen inn foran mål, der hele tre Lillestrøm-spillere var på skuddhold. Men Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit var nede og plukket ballen før noen av dem rakk å få foten på ballen.

Temperaturen var høy. Ti minutter før slutt var også innbytter Frode Kippe høyt oppe på en dødball, men midtstopper-veteranen klarte ikke å nå ballen med pannebrasken. Rett etterpå hadde Aleksander Melgalvis et forsøk, også det ved en heading, der Haugesund reddet på strek.

Istedenfor ble de igjen straffet bakover. På overtid doblet Haugesund og sikret seieren etter at Ibrahim snappet ballen fra keeper Daniel Fernandes, som glapp ballen mellom beina.