Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagerbäck og Hansen setter hardt mot hardt

Lekker dette laget også, må spillerne gå til sengs uten å vite hvem som skal møte kommende motstandere

Team Lagerbäck, spillere som støtteapparat, lar seg irritere over at lagoppstillinger havner på TV 2s nettsider før de skal. Skjer det igjen, er det slutt på at spillerne får laget dagen før kamp.

EN SISTE SJANSE: Per Joar Hansen (t.v.), Lars Lagerbäcks assistenttrener, forteller Dagbladet at spillerne vil få laget på vanlig måte i løpet av denne lørdagskvelden. Lekker det ut av huset er det siste gangen laget offentliggjøres internt dagen før kampdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EN SISTE SJANSE: Per Joar Hansen (t.v.), Lars Lagerbäcks assistenttrener, forteller Dagbladet at spillerne vil få laget på vanlig måte i løpet av denne lørdagskvelden. Lekker det ut av huset er det siste gangen laget offentliggjøres internt dagen før kampdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOFIA (Dagbladet): Det er lenge siden det ble et tema, nå er det en tydelig irritasjon. Norges Fotballforbund og Lars Lagerbäck med spillere og bakmenn liker ikke det faktum at TV 2 har en journalistisk tendens til alltid å publisere Norges lagoppstilling i god tid før kamp.

I MORGEN, SØNDAG, spiller Norge den andre Nations League-kampen her i Sofia. I kveld, lørdag, får spillerne som vanlig laget som skal starte kampen.

Alt fordi Lars Lagerbäck mener det er best sånn.

Han vil at de som skal spille skal få tid til å forberede seg på det de skal gjøre.

DUKKER IKKE LAGET opp på TV 2s nettsider og Nyhetskanalen i løpet av morgendagen (søndag), vil praksisen om å gi laget internt dagen før kamp fortsette. Ser Lars Lagerbäck at også lagoppstillingen mot Bulgaria har sneket seg ut av huset, er det siste gangen han gjør det.

DETTE ER IKKE spekulasjoner basert på reaksjonene etter 2–0 over Kypros, dette har jeg fra Norges assistenttrener Per Joar Hansen, som svarte følgende på spørsmål rundt den gjeldende praksisen og konsekvensene av enda en lekkasje:

- Da er det siste gangen vi gjør det.

- Da er det slutt.

SAKEN HØRES VELDIG mye mer dramatisk ut enn den er. I det store bildet spiller det jo ingen rolle om det for eksempel er Bjørn Maars Johnsen eller Alexander Sørloth som spiller sammen med Joshua King på topp. Selv Lars Lagerbäck sier det. Det er derfor han i en slags egenprodusert sannsynlighetsberegning flytter den prosentvise sjansen for at disse lekkasjene kan påvirke resultatet i Norges disfavør til høyre for kommaet.

Altså under én prosent.

Det er synonymt med ingenting.

DERFOR ER DET egentlig ikke gruppas løsmunnethet og telefoniske omgang med venner og kjente som skaper irritasjonen. Det er selve greia. At det skjer igjen og igjen. For egentlig så spiller det jo ingen rolle, Lars Lagerbäck innrømmer det.

Likevel er den der som en flis i fingeren, en liten ubetydelig filleting som stikker stadig litt dypere, og som vil bli betent om Norges lag mot Bulgaria publiseres før det skal denne gangen også.

Skjer det er det bare én ting å gjøre.

Den må ut.

NÅR DET ER sagt, alle som kjenner og har fulgt Lars Lagerbäcks karriere vet at han liker å bruke det samme laget så fort han føler et lag har satt seg. Det handler om relasjoner, samhandling og repetering. Pluss Lagerbäcks overbevisning om at kollektivet trumfer alle individuelle ferdigheter. Så ingen blir overrasket om laget som startet mot Kypros er det som starter mot Bulgaria.

Det er en større overraskelse om det ikke blir sånn.

DE NORSKE RAMMENE ligger der uansett hvem vi møter. Defensivt vet alle hva de skal gjøre. Hele tida. Offensivt, fordi det er litt friere med ballen i laget, skal Norge gjøre en ting når det skjer, en annen ting når det skjer og en tredje ting når det skjer. Men regn med en del langballer mot Bjørm Maars Johnsen fra start i denne kampen, dueller der ballen faller ned og stadige løp inn bak Bulgarias backrekke.

Måten å vinne de tre neste poengene i Nations League er allerede fortalt spillerne.

Gjennomfører de det like bra som i første omgang mot Kypros har Norge seks poeng i morgen kveld.

PS! En tellefeil (!!) har vist at det bare var litt over 5000 tilskuere på Kypros-kampen. Det er et nytt og historisk bunnivå for Norge herrer A. To dager før åpningen av Nations League hadde Norge kvinner A flere tilskuere mot Nederland på Intility Arena. Også det er historisk. Det er sikkert mange årsaker til publikums manglende interesse, du hører forklaringer og unnskyldninger så fort du tar opp temaet, men faktum er dette:

Grunnfjellet er i ferd med å sprekke.

Trenden må snu.

Og den beste starten på det arbeidet er seier mot Bulgaria.

Resten er opp til NFF.

Hele Norges coronakart