Lekne Arsenal terroriserte Birmingham

Fikk også hjelp av hysterisk selvmål.

SNAKK OM KLØNEMÅL: Returen fra Ben Foster sparket Scott Dann rett i beina på Roger Johnson - som ikke hadde mulighet til å komme seg unna.    Foto: REUTERS/Eddie Keogh
SNAKK OM KLØNEMÅL: Returen fra Ben Foster sparket Scott Dann rett i beina på Roger Johnson - som ikke hadde mulighet til å komme seg unna. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Birmingham - Arsenal 0-3

(Dagbladet): Arsenal rotet det til for seg for to dager siden, da de avga to poeng mot et Wigan-lag med bare 10 mann på banen.

I kveldens vanskelige bortemøte mot Birmingham stilte Arsene Wenger sitt sterkeste mannskap - og da var det til de grader klasseforskjell på lagene.

Bare en opplagt Ben Foster hindret styggere sifre enn 0-3 for hjemmelaget, etter hvert som Arsenal løp i sirkler rundt Birmingham-spillerne etter pause. Arsene Wengers menn var i strålende spillehumør, anført av Cesc Fabregas og Samir Nasri, og vartet opp med en fotball få i Premier League gjør dem etter når de er på sitt beste.

- Jeg mener de har det høyeste nivået i Premier League, mente Morten Langli i TV 2s studio.

Hovedpersonen i 1. omgang het imidlertid Robin van Persie.

Etter 13 minutter sendte han Arsenal i ledelsen med et frispark fra drøye 20 meter. Fabregas stilte seg i muren, fikk lov til å stå der og løp unna akkurat i det nederlenderen var i tilløpet.

Ved siden av Fabregas sto en tafatt Lee Bowyer og så på - og han fikk som fortjent da skuddet fra van Persie gikk via kroppen hans og i mål.

Van Persie markerte seg også i motsatt ende av banen. Det er en grunn til at spisser gjerne bør holde seg langt unna eget straffefelt, for på ytterst klønete vis greide nederlenderen å bokse ballen med hånda da han forsøkte å heade. Men Birmingham fikk ikke straffesparket de burde hatt.

1-0: Robin van Persie skjøt i mål via Lee Bowyer. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
1-0: Robin van Persie skjøt i mål via Lee Bowyer. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Det var ikke den eneste tvilsomme avgjørelsen fra dommeren i 1. omgang: Roger Johnson slapp unna med gult da han grisetaklet Fabregas, som sto med foten plantet i gresset.

Samme Johnson burde for øvrig utliknet for Birmingham da et frispark ble stusset bakover av Jerome, men fra fem meter presterte midtstopperen å skyte over.

Van Persie burde også scoret ett til før pause, da han ble spilt alene med Ben Foster av Nasri. Mange keepere ville nok kastet seg ned i skuddet, men Foster sto på beina, og fikk dermed en enkel jobb med å plukke chippen fra Arsenal-spissen.

Etter pause handlet nesten alt om Arsenal.

2-0 var et lite mesterstykke signert Nasri, som først kombinerte strålende med Fabregas før han klinisk styrte ballen helt inn i hjørnet fra 16 meter. Da var det spilt 58 minutter, og kampen var langt på vei punktert.

Birmingham har bare tapt én av de siste 24 kampene på eget gress, men når de først skulle tape, gjorde de det skikkelig.

Og allerede på den første dagen i 2011 kom en kandidat til årets mest komiske selvmål, etter 66 minutter:

Igjen var Nasri og Fabregas i hovedrollene, de danset seg gjennom Birmingham-forsvaret før spanjolen dunket til mot Ben Foster. Keeperen ga retur, som Scott Dann sparket rett i beina på sin hjelpeløse stoppermakker Roger Johnson.

Dermed 3-0 - og de siste 20 minuttene hadde Arsenal flere store sjanser til å pynte ytterligere på resultatet. Men de nøyde seg med tre, og er dermed to poeng bak ligaleder Manchester United med én kamp mer spilt.

BURDE SCORET FLERE: Robin van Persie var i det sløsende hjørnet. Foto:  (AP Photo/Simon Dawson)
BURDE SCORET FLERE: Robin van Persie var i det sløsende hjørnet. Foto: (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer