FIKK TRØST: Andreas Leknessund fra Tromsø snuste på VM-gull underveis, men maktet ikke stå imot britiske Tom Pidcocks vanvittige prestasjon i Bergen. FOTO: Cornelius Poppe, Scanpix
FIKK TRØST: Andreas Leknessund fra Tromsø snuste på VM-gull underveis, men maktet ikke stå imot britiske Tom Pidcocks vanvittige prestasjon i Bergen. FOTO: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

Sykkel-VM i Bergen:

Leknessund sprakk etter gullåpning

- Hardere enn jeg var forberedt på, sier 18-åringen.

BERGEN (procycling.no): Thomas Pidcock syklet fantastisk i sin VM-tempo, og var på vei mot mål da Andreas Leknessund, som siste startende, tok fatt på sin 21,1 kilometer lange øvelse.

Leknessund ledet ved de første to passeringene, men sprakk så mot slutten. Det endte med en tung 8.-plass for Norges kanskje største gullhåp på tempo.

Pidcock var det ingenting å gjøre med. Briten avsluttet raskest av alle og tok gullet med 12 sekunders margin til italienske Antonio Puppio. Bronsen gikk til polske Filip Maciejuk.

Leknessund: - Hardere enn forventet

Det så lenge ut til at Norge kunne få sin første VM-medalje, men på vei mellom Birkelundsbakken og inngangen til Fløien, hadde Tromsø-gutten tapt 15 sekunder til briten.

– Jeg fikk ikke med meg så mye. Jeg merket over toppen der at det hadde kostet mye, sier Leknessund til TV 2.

Han hadde fortsatt los på sølv eller bronse, men på vei over bryggen rullet sekundene så altfor fort han var til slutt i underkant av 20 sekunder unna medalje.

– Hadde du disponert løpet feil?

– Ja, det var tydelig at jeg gjorde det. Jeg merket at det var hardere fra toppen og inn enn det jeg var forberedt på.

Wærenskjold avsluttet bra - likevel skuffet

Søren Wærenskjold endte på 18.-plass, mens Olav Hemsæter ble nummer 47. Førstnevnte avsluttet bra, men fortalte etterpå at han kastet opp på vei inn mot Birkelundsbakken:

Les også: Wærenskjold: - Vet jeg har mer inne

- Jeg er ganske misfornøyd. Jeg følte ikke jeg hadde den farten jeg skulle ha, så jeg skjønte det hele veien. Det var vanskelig å omstille seg, jeg prøvde bare å gjøre det beste ut av det, sa Wærenskjold til procycling.no.

Resultater tempo, junior menn:

1 Thomas Pidock (Storbritannia) 28:02,15
2 Antonio Puppio (Italia) +11
3 Filip Maciejuk (Polen) +13
4 Juri Hollman (Tyskland) +21
5 Igor Chzan (Kazaksthan) +23
6 Julius Johansen (Danmark) +27
7 Daan Hoole (Nederland) +29
8 Andreas Leknessund (Norge) +32
9 Nik Cemazar (Slovenia) +35
10 Sebastian Berwick (Australia) +35

Øvrige norske plasseringer:

18. Søren Wærenskjold
47. Olav Hjemsæter

Artikkelen oppdateres!