Lekre scoringer og luke i toppen

Alanzinho danset samba med AaFK.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk- Aalesund 2-1.

Bæringene har fått en seriestart bare de mest optimistiske supporterne kunne drømt om. Alle andre lag slår hverandre - men ingen slår Stabæk.

Og De blaa har kommet seg gjennom de åtte første kampene ubeseiret på en imponerende måte. I kveld var de bare periodvis serieledergode, men det holdt mot Aalesund.

Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho scoret to strålende mål, men etter dette var ikke bæringene like fantastiske. Aalesund kom mer inn i kampen, men Stabæk halte seieren i land - og nå har de fire poeng ned til Fredrikstad i Tippeliga-toppen.

- Vi skulle vunnet med to-tre mål, men sovner litt etter hvert. Samtidig trykket de på for redusering, så det er litt naturlig at det skjer, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.no.

Enveiskjøring

Stabæk startet kampen uten å løsne helt på håndbrekket, men da de fant ut det og fikk fart på bein og ball - da parkerte de Aalesund. De oransje gutta ble presset nesten ut på løpebanen bak mål.

Likevel skapte ikke hjemmelaget så mye i den første halvdelen av 1. omgang - men de styre alt. Og plutselig kom også de forløsende sjansene - og målene.

BRASSERAID: Alanzinho driblet halve Aalesund før han satte inn 2-0-målet. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
BRASSERAID: Alanzinho driblet halve Aalesund før han satte inn 2-0-målet. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

Det første vakkert utført av Veigar Pall Gunnarsson. Christian Keller, som var svært aktiv, slo et innlegg fra høyrekanten. Islendingen sto egentlig altfor dårlig plassert, litt framme i feltet, men han klarte å vri seg rundt og heade ballen over Aalesund-keeper Andreas Lie. En stor prestasjon av Gunnarsson.

- Jeg kaster meg litt til siden, og ser ikke på keeperen, jeg prøver bare å få ballen mot mål. Det var litt flaks at den gikk inn, sier Gunnarsson til Dagbladet.no.Fire minutter før pause doblet Alanzinho ledelsen da han scoret etter å ha gjort alt selv. Sånt bør også belønnes med assist i statistikkbøkene. Brasilianeren viste hva slags farge han har på passet sitt, og driblet seg mellom fire-fem ålesundere (med familie?), før han satte ballen i mål via stanga.

- Dette var mitt beste mål så langt i år. Jeg tror jeg driblet fem mann. Men det viktigste var tre poeng, sier en smørblid Alanzinho til TV 2.

Stabæk nærmet seg dusinet full med avslutninger før pause, mens Aalesund ikke skapte noe i den andre banen.

Stabæk sovnet

Den eneste gangen Jon Knudsen virkelig måtte strekke seg i den første omgangen, var da Christian Keller headet en ball bakover, som Knudsen måtte kaste seg etter for å avverge corner.

AaFK-trener Søren Åkeby sa til Sunnmørsposten før kampen at de har brukt mye tid på å bli kvitt de to foregående tapene på til sammen 0-9.

- Vi hadde noen treninger i begynnelsen av denne uka der det ikke så bra ut. Det tok litt lengre tid enn vi hadde trodd. Men nå er humøret tilbake og vi ser muligheter, sa Åkeby.

Lekre scoringer og luke i toppen

Og det var ingenting å si på moralen til gjestene utover i kampen. For etter Daniel Nannskogs heading i stanga like etter sidebyttet, sovnet bæringene gradvis.

Dermed kom Aalesund seg stadig høyere i banen og de klarte å spille angrep som varte i litt mer enn bare noen sekunder - slik tilfellet var før pause. 22 minutter før slutt kom også scoringen som ga dem et håp om at det var mulig å få med seg poeng hjem til Ålesund.

Snytt for straffe?

Jonathan Parr lå og lurte på bakerste stolpe og han var våken da kula ramlet ned i retning ham etter en Thor Hogne Aarøy-duell. Han plasserte ballen i lengste hjørnet.

Kampen trengte absolutt denne scoringen, for andreomgangen var ikke særlig underholdende eller spennende før dette. Aarøy ville ha straffe da han mente seg revet overende i feltet, og det kunne han nok også fort fått, men dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre.

Aalesund maktet imidlertid ikke overliste Norges gjerrigste forsvar nok en gang, og de ligger dermed fortsatt bare poenget over jumbo HamKam.

Johan Andersson var nær ved å øke ledelsen rett før slutt, men bredsiden hans fra kloss hold ble reddet av Andreas Lie.

Folkebørsen:

LUKE: Alanzinho (t.h.), Pontus Segerström og Veigar Pall Gunarsson (t.v.) feirer 2-0-målet.