Lekte de med oss?

Når vi blir utklasset midt i vårt eget norske skimuseum, har vi kanskje noe å lære?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HADDE vært spennende å høre hva de norske langrennsgutta diskuterer når alle mikrofonene etter dagens Tour de Ski-etappe er slått av. Jeg håper de helt innerst i gruppa er ekstra selvkritiske, selv om vi fikk en resultatliste norsk og god som noen i vår nasjonale paradegren.

For i langrenn er det ikke lenger bare å paradere og telle opp hvem som til slutt marsjerer først over mål. Med bonussekunder i innlagte sprinter avgjøres like mye underveis.

Akkurat som det skjedde da Lukas Bauer gjorde alt klart for sammenlagttriumfen i Tour de Ski ved å stake seg inn til 45 sekunder spart før de norske gutta vant dobbelt på gamlemåten.

Er det bare vi som ikke lenger henger med taktisk?

DET SPØRSMÅLET får henge i lufta for løpernes eget svar.

Utenfor sporet er det ingen grunn til å være bombastisk. I hvert fall ikke hvis du har testet egne melkesyregrenser opp de bakkete jordene rundt langrennsstadion i Tesero. Det er virkelig bratt der.

Dessuten er Lukas Bauer virkelig god. Det er bare verdens desidert beste løper forunt å dra opp tre spurter på rad uten at noen av de andre internasjonale toppene eller hjelpeløperne deres klarer å følge farten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer