Lekte med cup-finalist

BRYNE (Dagbladet): Bryne-Odd 1-0. Giddeløse Odd-spillere orket ikke utfordre et Bryne-lag som entret banen med en målsetting: En scoring, ingen baklengs, fornyet kontrakt i tippeligaen!

Slik gikk det også etter at Kai Ove Stokkeland scoret kampens eneste mål etter fire minutter.

- I dag gjaldt det bare å sikre tre poeng, sier Brynes Ragnvald Soma, det ettertraktede talentet som nå drar på visning til West Ham mens Anderlecht lurer med bud i vannskorpa.

Traktor

Soma fikk tre Bryne-priser før kampstart og er Jærens fotball-diamant. Han løfter brystkassen og løper som en Michael Johnson-light, stråler autoritet og gjør sjelden en feil. Nå selges han for 15- 20 millioner kroner og sikrer økonomien til moderklubben i lang tid framover.

Han har gått gradene i Bryne og er klar for Europa-eksport og karriere på arenaer der tilskuerne ikke kommer til kampene i traktor.

- Jeg drar vel først til England, men vet ikke om det blir proffliv i utlandet ennå. Det er ingen katastrofe om jeg må ta ett år til i Bryne, sier Ragnvald Soma til Dagbladet.

Innerst inne vet han nok bedre, spørsmålet nå er bare hvilken klubb som legger flest millioner på bordet.

Lite ork

I går fikk Soma en lett oppgave mot tannløse Odd-angripere. Odd-kaptein Erik Holtan reddet noe av æren med gode redninger, men hans medpsillere så ut til å ha tankene på en helt annen arena - neste søndag spiller Odd cupfinale mot Vking.

- Spiller vi som i dag, taper vi med fire- fem mål, sier Holtan til Dagbladet. Han prøvde å tenne medspillerne, men fikk nærmest snorking til svar:

- Ingen ville ha ballen, folk gidder ikke tenke serie. Det er for dårlig, påpeker Holtan.

<B>JOBBEN GJORT:</B> Anders Friberg, Ole Hjelmhaug, Ragnvald Soma, Pål Håpnes og Trond Bjørnsen jubler.