Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lekte med Stabæk

Molde og Bodø/Glimt fortsetter å knive i toppen. Begge vant komfortabelt mot henholdsvis Stabæk og Sarpsborg.

SCORET: Leke James havnet på scoringslista mot Stabæk. Her kan du se høydepunktene fra kampen. Video: Fotball Media Vis mer
  • Molde - Stabæk 4-1 (1-0)
  • Bodø/Glimt - Sarpsborg 2-1 (1-0)

Den store snakkisen i forkant av dagens kamp var at Ola Brynhildsen skulle møte Stabæk for første gang siden han forlot klubben. Likevel ble unggutten plassert på Molde-benken fra start av, og spillere som Eirik Hestad fikk tillit av Erling Moe.

I stedet var det Magnus Wolff Eikrem som briljerte for moldenserne. Han satte det første målet på kvelden, og var sterkt delaktig i både 2-0 og 3-0.

En redusering av Hugo Vetlesen og straffescoring av Ohi gjorde at det endte 4-1.

Bodø/Glimt svarte Molde etter å ha slått Sarpsborg 2-1. Blant annet en stor keepertabbe fra Mitov Nilsson bidro til at nordlendingene trakk det lengste strået.

- Det er litt kvalitetsforskjell. Det som skiller oss er effektiviteten, sier Stabæks Andreas Hanche-Olsen.

Brynhildsen fikk noen minutter på tampen mot sin gamleklubb. På spørsmål fra Eurosport om han var spent før kampen, svarer han dette:

- Jeg har bare gledet meg til å se gutta mine igjen. Ellers har det vært som normalt.

Absurd Eikrem-scoring

Det var Molde som tok tak i kampen fra start av. Blåtrøyene hadde mye ball, og ganske tidlig ble Stabæk presset lave på Aker Stadion.

Etter hvert skulle de få betalt for presset. Det var Magnus Wolff Eikrem som serverte oss en noe merkelig scoring. Alle trodde at han skulle slå innlegg, men i stedet gikk ballen rett i mål. Keeper Sandberg kunne kanskje vært mer våken ved det tilfellet.

Hestad var ganske nære å sette 2-0. Han fikk ballen på skuddhold etter en halvtime spilt, men skuddet var for løst og gikk dessuten utenfor.

Noen minutter før hvilen var Molde frampå igjen. Eikrem slo inn mot Bjørnbak som headet videre inn i feltet. På bakre stolpe satte James ballen i mål, men det ble blåst for offside.

Stabæk var heller ikke helt ufarlige. Jonassen var fikk sjansen etter et godt slått innlegg, men han klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Målfest

Plutselig skjedde ting veldig fort i Molde. Erling Knudtzon kommer inn fra benken og setter inn 2-0 på sitt første touch.

Få minutter seinere setter Leke James 3-0 etter et strålende angrep som ble regissert av kampens store spiller Eikrem. Dermed så ting meget lyst ut for Molde.

Stabæk skulle derimot slå tilbake, og Hugo Vetlesen headet inn reduseringen etter at Andreas Linde bommet litt på utboksingen i forkant.

Etter dette løftet Stabæk seg, og de var nære ved flere anledninger å redusere nok en gang.

Men etter hvert fikk Molde kontroll igjen, og på tampen fikk de straffespark etter hands.

Ohi var sikker mot gamle lagkamerater, og dermed ble det 4-1.

Glimt svarte Molde

Bodø/Glimt hadde åpnet sesongen med tre strake seire, og i dag svarte de Molde og forlenget rekken til fire.

Bodø/Glimt tok ledelsen etter en skikkelig keepertabbe av Mitov Nilsson i den første omgangen. Han skulle bare plukke opp et innlegg, men mistet kontrollen og dyttet ballen rett i beina til Jens Petter Hauge. Han takket, bukket og sendte gultrøyene opp i ledelsen.

- Au, au au. Har du sett altså, sa en sjokkert Bernt Hulsker i Eurosport Direkte.

Sarpsborg har hatt en horribel start på sesongen. Null poeng var fasit etter tre kamper, og både spillerne og supporterne skrek etter en opptur. 10 minutter ut i den andre omgangen utliknet Ole Jørgen Halvorsen etter en corner, og det utløste noen fine jubelscener.

Dessverre, for Sarpsborg, hadde de knapt rukket å juble ferdig før Ulrik Saltnes ga de mer salt i såret. Glimt spilte seg fint gjennom 08-forsvaret, og 27-åringen fra Brønnøysund limte ballen i lengste

Glimt står nå med full pott etter fire kamper, mens Sarpsborg har null poeng …

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!