Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lekte seg til semifinale

Norge utklasset Serbia i kveld.

Fire kantspillere, 19 av 39 scoringer. Hurtigtogene Ragnhild Aamodt, Camilla Thorsen, Kari Mette Johansen og Vigdis Hårsaker sendte håndballjentene til EM-semifinale onsdag.

Stakkars Serbia og Montenegro ble feid av banen med kalassifrene 39-24. 15-målsseieren stemplet Norge som EMs store favorittlag sammen med hjemmefavoritt Ungarn, som også kan vise til den samme seiersrekken.

Toppscorere ble Aamodt og Linn-Kristin Riegelhuth med seks fulltreffere hver.

15 av Norges 39 mål kom på kontringer.

- Fantastisk deilig, utrolig gøy å spille. Kontringene våre fungerte veldig bra, og det gir oss kantspillere mye selvtillit. For det har vært flere kamper der vi har vært lite involvert, sa Ragnhild Aamodt til NTB.

Hardtskytende Nyberg

Med 19 mål preget kantspillerne kampen som skulle sørge for at Norge sikret seg semifinalebillett.

- Vi fikk med 2-3 spillere på kontringene hele tiden, det tok motet av motstanderne. Jeg hadde ikke trodd vi skulle være klare for semifinale så tidlig, men vi har vært heldig med resultatene. Det får imidlertid ikke ta fra oss at vi har vært gode i dette mesterskapet, fortsatte en svært fornøyd Aamodt.

image: Lekte seg til semifinale

Katja Nyberg satte standard og fikk fart på skuddarmen fra start, selv om hun traff på bare ett av de tre første forsøkene. Larvik-stjernen fulgte opp utover i første omgang med ytterligere tre scoringer, to på kontringer.

82 km/t viste radarmålingen gjort på ett av skuddene.

Serbia slet voldsomt med å demme opp for Nyberg, Gro Hammerseng og strekspiller Elisabeth Hilmo. Det åpnet kantene på vidt gap. Vigdis Hårsaker og Kari Mette Johansen tok imot invitasjonen og satte inn til sammen ti scoringer før pause.

Thorsen med flyger

- Gro dro med seg Katja Nyberg og de andre til å være maks konsentrerte. Når vi lykkes med så mye, tåler vi at det svinger. Alle spillerne har brukt det de er gode til. Mange kontringer gir dessuten kantspillerne god uttelling samtidig som Katrine Lunde var veldig god i mål, sa landslagstrener Marit Breivik til NTB.

Etter pause ble Hårsaker og Johansen erstattet med enda mer fart i Camilla Thorsen og Ragnhild Aamodt - lagets minste spillere. Det stjal motet fra serberne, som var sjanseløse mot norsk kanonade og muskelforsvar.

Katja Nyberg langet ut pasninger til sine lynraske venninner Thorsen og Aamodt, som lekte seg alene mot Serbias sjanseløse keepere. Toppen var nådd seks minutter før full tid. Norge hadde igjen tolv måls ledelse da spretne Camilla Thorsen satte inn kampens eneste flyger fra venstrekanten.

Norge spiller siste mellomspillkamp mot Slovenia torsdag, før turen går til Budapest og semifinale lørdag. Finalen går i den ungarske hovedstaden søndag.

(®NTB)

FEIRER SEIER: Gro Hammerseng og Vigdis Hårsaker jubler for semifinaleplass.
STEINVILJE: Gøril Snorroeggen kom også inn i dagens kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media