SCORING: Raheem Sterling feirer med lagkameratene. Foto: Pa Photos / Anthony Devlin
SCORING: Raheem Sterling feirer med lagkameratene. Foto: Pa Photos / Anthony DevlinVis mer

23. runde i Premier League

Lekte seg til tre poeng

Manchester City vant komfortabelt mot Hudderfield.

Liverpool la lørdag press på utfordrer Manchester City, men dagen derpå svarte de lyseblå med å valse over Huddersfield 3-0 på bortebane.

Mål av Danilo, Raheem Sterling og Leroy Sané var nok til å sikre tre poeng for Pep Guardiolas menn i gullstriden i Premier League. Nå er laget fire poeng bak serieleder Liverpool når 15 serierunder gjenstår.

Manchester City har nå fire strake seirer i ligaen. De regjerende mesterne har slått hardt tilbake etter at de i romjulen var inne i en tung periode.

De lyseblå skremte ingen før pause, og de ledet bae 1-0 etter en noe heldig Danilo-scoring. Etter hvilen klarte ikke hjemmelaget å henge med da City økte tempoet.

Guardiola-råd fungerte

Manager Pep Guardiola ga tydelig instrukser, ifølge kampens store spiller Leroy Sané.

- Han forsøker alltid å gi oss løsningen, og han gjorde det igjen. Jeg tror alle kunne se at vi var mye bedre i annen omgang, sa tyskeren til Sky Sports.

- Etter pause hadde vi mer intensitet, og det var avgjørende, mente Danilo.

Manager Guardiola var ikke spesielt imponert selv om det ble seier.

- Sånn som vi spilte, så fortjente vi ikke mer enn tre mål. Vi skal forbedre oss i framtiden, sa han.

Spanjolen var tydelig på hvor viktig søndagens seier var. Manchester City måtte vinne mot tabelljumboen, mente Guardiola overfor BBC.

- Hvis Liverpool vinner, må vi vinne. Og om Liverpool taper, så må vi også vinne, sa han.

Ingen effekt for Huddersfield

Huddersfield spilte søndag sin første kamp med sin midlertidige trener Mark Hudson. Det ble ikke noen umiddelbar effekt. Tidligere denne uken ble det klart at suksesstrener David Wagner var ferdig i klubben.

1-0 kom etter et drøyt kvarter. Målet kom fra noe uvant hold. Venstreback Danilo fyrte løs fra distanse, via Huddersfield-spiller Christopher Schindler og i nettet bak en forfjamset Jonas Lössl.

Huddersfield hang godt med mot den regjerende seriemesteren, men klarte ikke å omsette det lovende spillet til scoringer. Etter pause ble kampen punktert.

Først etter 54 minutter da formspiller Leroy Sané fant Raheem Sterling på bakre stolpe. Engelskmannen kunne omtrent ikke bomme, og gjorde heller ikke det.

To minutter senere var det definitivt over. Sergio Agüero stusset ballen gjennom til Sané, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Huddersfield var ikke helt ufarlige etter pause heller, men klarte ikke overliste den brasilianske keeperen Ederson. Dermed ble det tre komfortable poeng for gulljagende Manchester City.

For hjemmelaget ble det derimot en ny nedtur. Laget står med ett poeng på sine siste ti ligakamper, og avstanden opp til Newcastle på trygg grunn er på hele ti poeng.