Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LeMay-Doan halvveis til nytt gull

Catriona LeMay-Doan fra Canada leder 500 m kvinner etter første løp. Hun er fire hundredeler foran tyske Monique Garbrecht-Enfeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LeMay-Doan gikk inn til 37,30 i OL-hallen onsdag. Det er ny olympisk rekord og åtte hundredels sekund bak hennes egen verdensrekord. Garbrecht-Enfeldt fulgte nesten farten hennes i paret etter, og endte på 37,34.

- Jeg synes Catriona gjorde et godt løp, men hun gikk ikke opp mot sitt beste, sa trener Sean Ireland. LeMay-Doan selv ville ikke kommentere løpet. Hun konsentrerer seg om torsdagens løp.

- Jeg er veldig glad for tiden min. Jeg har ikke fått det til under trening, og trodde ikke at jeg kunne gå så bra. Nå kan alt skje, sa Garbrecht-Enfeldt.

Forbannelse

Det later til å hvile en forbannelse over Canadas helter på is. Mennenes sprintfavoritt Jeremy Wotherspoon snublet i starten på sin første 500 meter, mens kunstløpyndlingene Jamie Sale og David Pelletier ble bortdømt.

Hele Canada håper at LeMay-Doan skal bryte forbannelsen torsdag, ikke minst på grunn av at ishockeylaget snart skal i aksjon.

LeMay-Doan kom til OL som storfavoritt på 500 meter. Hun er ubeseiret på distansen denne sesongen og har vunnet alle de seks verdenscupløpene. Torsdag skal hun forsvare OL-tittelen hun vant i Nagano, under hardt press fra Monique Garbrecht-Enfeldt.

Står på beina

Andrea Nuyt fra Nederland, som gikk i par med Garbrecht-Enfeldt, var tredje best. Hun gikk på 37,54 og er 0,24 sekund bak lederen. 11 løpere gikk under den gamle olympiske rekorden.

Mens mennenes konkurranse var preget av flere spektakulære fall, og Ådne Søndrål like før kvinnekonkurransen føyde seg inn i rekken av mannlige løpere som har fått et ublidt møte med OL-isen, falt bare en av de 32 kvinnene som var i aksjon i skøytehallen onsdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart