Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LeMay-Doan utklasset alle

NAGANO (NTB-Reuter): Catriona LeMay Doan ble Canadas første kvinnelige olympiske gullvinner i skøyteløp. På dagens 500 meter tok 27-åringen en klar seier i samløp med den hardeste utfordreren Susan Auch, også hun canadisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LeMay Doan har vært i en klasse for seg etter at hun snørte på seg klappskøyter denne vinteren. Hun var raskest både i gårsdagens og dagens løp og fikk totaltiden 1.16,60. Auch måtte nøye seg med sølv igjen. I Lillehammer for fire år siden ble hun slått av amerikanske Bonnie Blair. Auch fikk totaltiden 1.16,93, mens Tomomi Okazaki tok en populær bronsemedalje på hjemmebane med 1.17,10.

- Jeg er stolt av medaljen, og jeg er stolt av Canada. Det er fantastisk at vi tok både gull og sølv, sa LeMay Doan etter triumfen.

Etter løpet kastet LeMay Doan seg i armene på Auch. Så gikk de to æresrunde med det canadiske flagget. 31 år gamle Auch, som lenge sto i skyggen av Blair, gikk tidenes raskeste 100 meter på 10,27. Men hun kunne ikke motstå konkurrentens kraftfulle avslutning.

- Hvis både jeg og Catriona lykkes med med løpene våre, viste jeg at jeg temmelig sikkert kom til å bli toer, sa Auch. Hun har slitt lenge med å finne formen etter en omfattende kneoperasjon som hun gikk gjennom i 1996.


- Før laget jeg hull i isen. Nå greier jeg å bruke kraften i frasparket mer effektivt. Det skyldes at jeg har forbedret teknikken, men har også med skøytene å gjøre, sa LeMay Doan som på langt nær er ferdig med OL. Hun går for medalje både på 1000 meter og 1500 meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!