Lene (21) topper «rikinglista» i fotball-Norge

Bare Martin Andresen foran på formuelistene.

(Dagbladet.no):  Vålerenga-manager Martin Andresen troner alene på toppen over fotball-Norges mest formuende med sine 37,3 millioner kroner. 

Skeidar-arvingen er den eneste blant Åge Hareides utvalgte som kan smykke seg med tittelen «ligningsmillionær», og kan alltids trøste seg med at han har mye å falle tilbake på dersom Vålerenga-prosjektet skulle slå feil.

Overraskende nok må man over på kvinnesiden for å finne nummer to på formuestoppen blant ballsparkende nordmenn med flagget på brystet: Røa-spiller Lene Mykjåland (21) er med sine 6,1 millioner i ligningsformue landslagenes nest rikeste spiller. 

«Ivers» inntektsvinneren

På lønnssiden er imidlertid landslagsherrene enerådende. Rosenborgs Steffen Iversen sitter igjen med den høyeste nettoinntekten i 2007 med sine 4,7 millioner kroner.

Martin Andresen hevder seg også på inntektsfronten med 3,4 millioner kroner, mens Daniel Braaten er en god nummer tre med en nettoinntekt på i overkant av 2,8 millioner kroner.

Det er drøyt hundretusen mer enn landslagssjef Åge Hareide, som står med 2,7 millioner i nettoinntekt og 1,4 millioner kroner i ligningsformue.

Nullskatteytende Premier League-proffer

MILLIONÆRKLUBBEN: Bare Lene Mykjåland og Martin Andresen står listeført med millionformuer blant dagens landslagsspillere på kvinne- og herresiden. Foto: Lise Åserud/Scanpix
MILLIONÆRKLUBBEN: Bare Lene Mykjåland og Martin Andresen står listeført med millionformuer blant dagens landslagsspillere på kvinne- og herresiden. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

I motsatt ende av skalaen befinner det seg tre utenlandsproffer, som alle garantert tjente mer penger enn de 0 kronene de er oppført med i 2007-ligningen. Verken John Carew, Morten Gamst Pedersen eller Erik Nevland ser iallefall ut til å lide noen nød Premier League-tilværelsen tatt i betraktning.

Nærmest den britiskbaserte trioen finner man VIF-kometen Mohammed Abdellaoue. «Moa» tilbrakte fjorårssesongen med førstedivisjonsspill i Skeid. Det er derfor grunn til å tro at 23-åringen kan vise til helt andre tall når lingningen for 2008 foreligger om et års tid. 

Landslagskapteinen tjente mest

Blant kvinnene er det landslagskaptein Ane Stangeland Horpestad som står listeført med høyest nettoinntekt. Klepp-spilleren tjente 472 809 kroner i fjor.

Det er imidlertid ikke i nærheten av sjefen hennes, Bjarne Berntsen, som tjente godt og vel 1,3 millioner kroner netto i 2007.

Lene (21) topper «rikinglista» i fotball-Norge