Lene alene til terreng-VM

Forsvarer Norges ære uten Gunn-Rita.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uten regjerende mester Gunn-Rita Dahle Flesjå (34) på start, skal Lene Byberg (24) forsvare de norske fargene i terrengsykkel-VM.

Kvinnenes rundbaneritt går i skotske Fort William lørdag i en løype den norske «kronprinsessen» er svært fortrolig med. Under verdenscupen samme sted i fjor syklet Byberg et av karrierens beste ritt og endte på femteplass.

- En plassering blant de fem beste er realistisk for Lene, mener sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.Sykdom Sesongen til Gunn-Rita Dahle Flesjå ble spolert av sykdom, og storfavoritten måtte trekke seg fra mesterskapet. Dermed er Lene Byberg eneste norske seniorrytter på startstreken i VM.

- Å stille til VM-start som eneste norske, er uvant. Målet er topp ti, men det blir vanskelig ettersom alle rytterne er ekstra skjerpet i et VM, sier Byberg til NTB.

- At Gunn-Rita ikke er med, spiller ikke så stor rolle for mitt løp. Vanligvis trener vi en runde eller to sammen, og så sees vi på startstreken, hevder 24-åringen fra Jåttå utenfor Stavanger. Hun bor sammen med sitt profflag, Specialized, under VM i Skottland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer