Lene Jensen senket fotballjentene

Lene Jensen ødela for Norge igjen. Med sin scoring i det 85. minutt ga hun Danmark 2-1-seier og tur til fotball-EM for kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fjor høst utlignet hurtigtoget til 1-1 på Kolbotn i en kamp Norge hadde dominert fra start til slutt. Torsdag kom hun inn som innbytter og kronet en suveren dansk 2. omgang med vinnermål etter at Norge så ut til å ha kampen i sin hule hånd.

Helt sikker er ikke Danmarks gruppeseier ennå, men for at Norge skal bli gruppevinner må danskene avgi poeng både mot Belgia og Nederland i september før Norge slår Spania i oktober. Det regnestykket går ikke opp, og Norge må belage seg på ekstraomganger om EM-billett mot en toer eller treer i en annen gruppe.

Danmark tok ledelsen etter ett minutt og 40 sekunder på en keepertabbe av Bente Nordby, men Norge spilte seg inn i kampen og var klart best de siste 35 minuttene av første omgang og det første kvarteret av annen omgang. Det virket som et tidsspørsmål når Heidi Pedersens utligning ville få følge av flere norske mål.

Men Norge var tannløse foran mål, og kontringsvillige dansker fattet nytt håp da de skapte tilbud mot et usikkert norsk forsvar. Den siste halvdelen overtok danskene, og til sist var seieren fullt fortjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.