Lene senket Østerrike

EM-kvalikk for jentene.

Norges kvinnelandslag har et stykke igjen til OL-formen, men ikke Lene Mykjåland. Lørdag scoret hun tre mål i 4-0-seieren mot Østerrike.

I fjor fikk hun VM i Kina ødelagt av sykdom. Etter å ha briljert som innbytter i første kamp foran et stort publikum, ble hun rammet av kyssesyke da hun hadde spilt seg inn i startelleveren.

Fra henne fikk vi bare legebulletiner mens lagvenninnene spilte seg fram til semifinale og spilte bronsekamp.

Mykjåland akter ikke å oppleve det samme på sommerens Kina-tur, og hun er allerede skjerpet som få. Tre ganger scoret hun inne i målgården etter norske dødballer. Teknikeren er blitt måltyv.

Stensland servitør

De to første gangene var oppskriften corner fra Ingvild Stensland, nikk fra Marit Fiane Christensen og avslutning fra Mykjåland. Den første en keeperretur, den andre sto hun foran keeper og stusset inn.

4-0-målet scoret hun på en ny retur etter frispark fra Leni Larsen Kaurin.
Solveig Gulbrandsen scoret det eneste spillemålet da hun rullet ballen i tomt mål etter et norsk skuddforsøk som ble delvis blokkert.

Også Norge skulle få vise seg fram i EM-kamp i Østerrike i sommer, men kontrasten fra mennenes sluttspill til kvinnenes kvalifisering er stor. Fredag var 50.000 mennesker på stadion og 100.000 foran storskjermene ved rådhuset da Tyrkia slo ut Kroatia i Wien.

ENKEL SEIER: Røas Lene Mykjåland scoret tre mål da Norge slo Østerrike i dag. Foto: Lise Åserud/Scanpix
ENKEL SEIER: Røas Lene Mykjåland scoret tre mål da Norge slo Østerrike i dag. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

Lørdag møtte noen hundre opp da Østerrike utfordret Norge i beryktede Amstetten 12 mil vest for hovedstaden.

Upresist

Norge er da heller ikke i sluttspillform ennå. Det er tidlig i oppkjøringen til Beijing-OL, og mye må bedres før da. Norge tok enkelt sin sjette strake seier i kvalifiseringen og økte målforskjellen til 22-0, men Østerrike er langt dårligere enn rivalene som venter i Kina.

Pasningsspillet var ikke presist nok og de tapte duellene for mange.

Men Mykjåland viste seg fram og var toneangivende hele veien i et norsk lag som tok et nytt steg mot neste års EM i Finland.

Sluttspillbilletten løses trolig først i siste kamp mot Russland i oktober, om ikke russerne skulle avgi poeng mot andre lag. Men om Norge vinner i Polen til uken, kan laget tillate seg minst tomålstap i Russland og likevel være gruppeseier.

(NTB)

Lene senket Østerrike