– Lenge siden jeg har spurtet så bra

Boasson Hagen utfordret sykkelsportens raskeste menn i Eneco Tour.

RASK: Under mandagens Eneco Tour-etappe viste Boasson Hagen at han fortsatt kan spurte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
RASK: Under mandagens Eneco Tour-etappe viste Boasson Hagen at han fortsatt kan spurte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): De fleste av sykkelverdenens raskeste menn var til stede på mandagens paddeflate åpningsetappe i Eneco Tour. Edvald Boasson Hagen gikk respektløst til verks, og klinte til med 300 meter igjen. Rudsbygdingen ledet helt til det gjensto 50 meter, da han ble passert av etappevinner Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni og Peter Sagan. Alexander Kristoff endte på femteplass, bak Boasson Hagen.

– Jeg lå godt framme mot slutten og fikk bra hjelp av Bernie (Eisel) og Tyler (Farrar) for å komme i riktig posisjon. Jeg åpnet spurten litt tidlig. Jeg så det var langt igjen, men det var medvind og jeg var redd for at det skulle komme noen bakfra i og med at jeg lå så langt framme, så jeg klinka til, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Det ble en veldig lang spurt, men det føltes ganske bra. Jeg holdt bra helt inn. Det kom noen forbi, men heldigvis ikke så mange. Så klart skulle jeg gjerne hatt en enda bedre plassering. Men det er lenge siden jeg har spurtet så bra på en såpass flat etappe. Det er jo positivt.

For nordmannen som har deltatt i færre massespurter de siste årene ble fjerdeplassen enda mer imponerende om man studerer spurtfeltet som stilte til start i Nederland. Boasson Hagen spurtslo ryttere som Marcel Kittel, Andre Greipel, Arnaud Démare, Giacomo Nizzolo, Caleb Ewan, Sacha Modolo og Andrea Guardini. Lagkamerat Mark Cavendish var stort sett den eneste spurteren som manglet da første etappe skulle avgjøres.

Håper på formstigning

Eneco Tour er 29-åringen sitt første etapperitt siden sommerens Tour de France. Dimension Data-rytteren står med kun fire rittdager siden treukersrittet, og var derfor noe usikker på sin egen form.

– Jeg var litt spent. Det er lenge siden jeg har kjørt løp, og jeg har trent mye hardt hjemme. Men det føltes i hvert fall greit i dag. Forhåpentligvis blir det enda bedre utover uka.

En annen nordmann med samme målsetning er Alexander Kristoff. For de to norske krumptappene er Eneco Tour siste planlagte ritt før VM i Qatar.

Kan bli mestvinnende

Neste utfordring i det nederlandske og belgiske syvdagersrittet er tirsdagens tempoetappe. I den 9.6 kilometer lange kampen mot klokka håper den norske mester å kjempe i toppen.

– Jeg skal prøve å kjøre så fort jeg kan på alle etapper, og ikke tape tid. Da trenger jeg jo en god tempo i morgen. Jeg har kjørt noe på temposykkelen i det siste, men ikke voldsomt mye. Jeg håper å være med langt oppe så klart. Så får vi se hvordan det går med tanke på sammendraget. Det føltes bra i dag, men det er jo ikke det samme på temposykkelen. Det blir spennende, forteller mannen som vant Benelux-rittet både i 2009 og 2011. I år kan han bli mestvinnende i rittets historie ved å ta seier nummer tre.

– I starten så er målet å være med i toppen så lenge som mulig. Kjempe om hver etappeseier, og da blir man også med i sammenlagten til slutt. Det er målet. Så får vi ta dag for dag og se hvordan det går. Det jo en lagtempo hvor det er stor sjanse for å tape litt tid. Så får vi se etter den hvordan vi ligger an i sammendraget, avslutter Dimension Data-kapteinen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer