Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lenge var Lillestrøm på trygg grunn. Så kom drømmetreffet

Høy temperatur på Ullevaal.

1-1: Vålerenga-spillerne feirer utlikningen til Vajebah Sakor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
1-1: Vålerenga-spillerne feirer utlikningen til Vajebah Sakor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Lillestrøm (1-1)

(Dagbladet): Før kveldens oppgjør mellom de to erkerivalene på Ullevaal Stadion, har det vært snakket mye om kampens betydning.

- Det er en mye større fotballkamp enn noen kunne tenke seg da terminlista ble satt opp. Den betyr en del for Vålerenga, for det er alltid viktig å slå Lillestrøm. Men den kan fort bety alt for Lillestrøm, uttalte Dagbladets kommentator Morten Pedersen tidligere denne uka.

Vålerenga kom seg unna det verste presset med seier mot Tromsø, men Lillestrøm er nødt til å ha minst tre poeng på de to siste kampene for å være sikre på å ikke rykke ned.

Muligheter

Og det ble raskt klart at dette er en kamp som betyr mye for begge lag. Allerede før ti minutter var spilt kom gjestenes Bonke Innocent lovlig sent inn i en takling på Ghayas Zahid, men kampleder Dag Vidar Hafsås valgte å holde kortstokken i lomma.

Kampens første store mulighet kom også fra gjestene da en stuss fra Erling Knudtzon, som for anledningen vikarierer på høyrebacken, ble avverget på målstreken av Magnus Lekven.

Deretter var det Daniel Fredheim Holm sin tur da han noterte seg for hjemmelagets første målsjanse. Zahid spilte ham fint fri, men fra 18 meter ble avslutningen for svak.

- Den var ikke god

Men selv med noen småsjanser til begge lag, var det først og fremst temperaturen som preget innledningen på kampen. Knappe 20 minutter var spilt da Lillestrøm-kaptein Frode Kippe gikk knallhardt inn i en duell med Fredheim Holm på midten, og traff Vålerenga-spilleren med knottene i mellomgulvet.

Hafsås valgte å gi veteranen gult kort, men Jesper Mathisen som kommenterer for TV 2 mener Kippe er heldig som får fortsette.

- Den var ikke god. Der kunne han fort ha blitt vist ut av kampen, sier han.

En rasende Mohammed «Moa» Abdellaoue fikk også gult kort for sine protester i etterkant.

Gigantmulighet og mål

Vålerenga hadde flere ganger vist at de var villige til å slå kontra, og etter drøye 25 minutter burde de tatt ledelsen.

Simen Juklerød var plutselig alene med LSK-keeper Arnold Origi, men 32-åringen leste hvor avslutningen ville komme og lå og ventet på den i det nærmeste hjørnet.

I stedet var det Lillestrøm som skulle få det første målet. Like før klokka viste 32 minutter vartet de gulkledde opp med et mønsterangrep, og foran mål ventet Gary Martin.

MÅL: Gary Martin fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål fra kort hold, og LSK-fansen bak målet brøt ut i vill jubel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅL: Gary Martin fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål fra kort hold, og LSK-fansen bak målet brøt ut i vill jubel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

26-åringen fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål fra kort hold, og LSK-fansen bak målet brøt ut i vill jubel.

Både Moa og Simon Larsen hadde muligheter til utlikne like før hvilen, men skuddet gikk Moa gikk over målet og Larsens avslutning suste utenfor stolpen til Origi.

Frustrasjon

Vålerenga startet den andre omgangen med å jakte utlikning, men sleit med å finne den tilstrekkelige presisjonen i de avgjørende øyeblikkene.

Dette ga seg til slutt utslag i frustrasjon da Simon Larsen pådro seg et gult kort etter en dårlig avlevering. Han går dermed glipp av den siste serierunden mot Viking.

Nærmest utlikning var Zahid med et kvarter igjen på klokka, da han fikk ballen på skrått hold. Han trakk seg på sedvanlig vis inn i banen, men skuddet gikk til side for mål.

Men så klarte ikke gjestene å holde unna lenger. Vajebah Sakor fikk trekke innover i banen og fra 18 meter dundret han ballen utagbart i mål bak en sjanseløs Origi.

- Herregud for et treff han fikk, utbryter Harald Bredeli.

Plutselig var Lillestrøm tilbake i nedrykksmyra.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!