Lenger uke for Brann-spillerne

Brann-direktør Bjørn Dahl vil gi spillerne lenger arbeidsuke. - Vi må fylle hverdagen deres med mer enn fotballtrening, mener han.

Bergens Tidende skriver at overenskomsten mellom LO/NISO og NHO fastslår at fotballspillerne skal ha 37,5 timers arbeidsuke. Men kartet stemmer ikke med terrenget, og det ønsker Brann-ledelsen å gjøre noe med.

- Fotballspillerne har en fantastisk 37,5 timers uke slik situasjonen er i dag. Jeg mener ikke at de skal treffe sponsorer i fem timer og trene i to og en halv, men vi må fylle hverdagen med mer enn fotball, sier Dahl.

- Det er mye som kan gjøres. Riktignok ønsker ikke jeg å tre noe ned over hodene på spillerne, men det viktigste er at de er mer sammen. De kan ikke bare komme til treninger for så å gå hjem like etter, mener direktøren.

Brann-ledelsen har prøvd å tilrettelegge for at spillerne skal ta utdannelse ved siden, uten særlig hell. I fjor var halve A-stallen påmeldt et datakurs, men nesten ingen tok eksamen.

Brann-kaptein Joachim Walltin har ingen innsigelser mot direktør Dahls utspill.

- Jeg er faktisk helt enig. Det har vært mye mer samhold i laget tidligere. Både vi spillere og ledelsen burde nok ha gjort mer for å styrke det. Dette må vi diskutere når vi møtes igjen, sier Walltin.

(NTB)