Lenger uke for Brann-spillerne

Brann-direktør Bjørn Dahl vil gi spillerne lenger arbeidsuke. - Vi må fylle hverdagen deres med mer enn fotballtrening, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergens Tidende skriver at overenskomsten mellom LO/NISO og NHO fastslår at fotballspillerne skal ha 37,5 timers arbeidsuke. Men kartet stemmer ikke med terrenget, og det ønsker Brann-ledelsen å gjøre noe med.

- Fotballspillerne har en fantastisk 37,5 timers uke slik situasjonen er i dag. Jeg mener ikke at de skal treffe sponsorer i fem timer og trene i to og en halv, men vi må fylle hverdagen med mer enn fotball, sier Dahl.

- Det er mye som kan gjøres. Riktignok ønsker ikke jeg å tre noe ned over hodene på spillerne, men det viktigste er at de er mer sammen. De kan ikke bare komme til treninger for så å gå hjem like etter, mener direktøren.

Brann-ledelsen har prøvd å tilrettelegge for at spillerne skal ta utdannelse ved siden, uten særlig hell. I fjor var halve A-stallen påmeldt et datakurs, men nesten ingen tok eksamen.

Brann-kaptein Joachim Walltin har ingen innsigelser mot direktør Dahls utspill.

- Jeg er faktisk helt enig. Det har vært mye mer samhold i laget tidligere. Både vi spillere og ledelsen burde nok ha gjort mer for å styrke det. Dette må vi diskutere når vi møtes igjen, sier Walltin.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer