- Lennartsson er ideell for Start

Tror Strømstad - om den viktigste treneren Hangeland har hatt.

CHISINAU (Dagbladet.no): Like før gårsdagens landskamp mot Moldova ble det klart at Start ansetter Benny Lennartsson som ny hovedtrener ut sesongen.

Start- og landslagsspiller Fredrik Strømstad har god tro på at svensken er et godt valg for hans kriserammede kristiansandsklubb.


- Jeg kjenner ikke så godt til ham fra før. Men ut fra inntrykket jeg har fra mediene og også Brede (Hangeland, som hadde Lennartson som trener i Viking, journ.anm.), så tror jeg han er en bra mann for oss, sier Strømstad til Dagbladet.no.

- Ikke skeptisk til svensker

- Brede beskriver Lennartsson som en engasjert trener, som vet hva han vil. I den situasjonen vi er i nå, vil jeg tro at en sånn type er ideell, tillegger midtbanespilleren.

- Har du noen erfaring med svenske trenere?

- Nei, jeg har aldri hatt en svensk trener. Men jeg er ikke skeptisk til svensker, svarer Strømstad smilende.

FC København-spiller Brede Hangeland hadde som nevnt Lennartsson som trener da han ledet Viking for andre gang, fra år 2000 til 2002.

- Lennartsson er ideell for Start

Midtstopperen er full av lovord om den karismatiske sjefen, som fikk Kniksen-prisen til årets trener i år 2000.

- Jeg tror helt sikkert han er et godt valg for Start, særlig ettersom de er i en litt spesiell situasjon. Kanskje kan han piske litt liv inn i laget, sier Hangeland til Dagbladet.no.

- Viktigste treneren jeg har hatt

På spørsmål om hvem som er den beste treneren han har hatt, trekker Hangeland fram nettopp Lennartsson som den treneren som iallfall har vært viktigst for ham sjøl.

- Jeg har hatt mange gode trenere, men Benny er kanskje den viktigste. Det var under ham at jeg kom opp på tippeliganivå, og jeg lærte mye. Så jeg har mye å takke ham for, skryter han.

I tillegg til engasjementet, trekker forsvarsklippen fram følgende egenskaper som Lennartssons største styrker på treningsfeltet og på benken.

- Han er god på å utvikle enkeltspillere, og mer enn mange andre, har han fokus på ferdigheter. Jeg tror de fleste Viking-spillerne var fornøyde med ham, også de som satt på benken. Så Start er nok i gode hender, lyder hans beroligende melding til Kristiansand.

PÅ HJEMVEI: Fredrik Strømstad og resten av landslaget fløy hjem til Oslo i dag. Etter kampen mot Hellas onsdag, drar Start-spilleren hjem til ny trener i Kristiansand. Foto: SCANPIX
PÅ HJEMVEI: Fredrik Strømstad og resten av landslaget fløy hjem til Oslo i dag. Etter kampen mot Hellas onsdag, drar Start-spilleren hjem til ny trener i Kristiansand. Foto: SCANPIX Vis mer
GLAD MANN: Benny Lennartsson var elsket i Stavanger. Nå vender han tilbake til Norge. Svensken er hentet inn for å redde Start fra nedrykk.