Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar som ny LSK-trener

Lennartsson tar over Lillestrøm

Jörgen Lennartsson er Lillestrøms nye trener og ble presentert på en pressekonferanse fredag.

NY TRENER: Lillestrøm Sportsklubb holder pressekonferanse på Åråsen – der klubbens nye hovedtrener vil bli presentert. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN/OSLO: Tidligere Stabæk-trener Jörgen Lennartsson ble fredag presentert som ny Lillestrøm-trener.

Svensken erstatter Arne Erlandsen, som måtte gå av i juni.

- Jeg er glad og stolt for å være her. Jeg føler meg veldig inspirert og sulten, og er veldig motivert for oppdraget. En klubb med stolte tradisjoner, stor fotballkultur og engasjerte og dedikerte supportere. Klubben har fint verdigrunnlag både på og utenfor banen. En ordentlig fotballklubb, med kanskje det fineste treningsanlegget i Norge, sier Lennartsson om Lillestrøm.

Førstevalg

Lennartsson har signert en 2,5-årskontrakt med Lillestrøm og sportssjef Simon Mesfin sier at klubben fikk førstevalget sitt med Lennartsson.

- Vi har brukt mye tid for å finne rett mann, men samtalene med Jörgen har vært effektiv fra begge sider. Vi har gitt tilbudet til en trener, det er han som sitter her i dag og det er vi veldig glad for, sier Mesfin.

Den første oppgaven for Lennartsson blir Europa League-kvalifisering mot LASK Linz. Lillestrøm er klar for både europacupkvalifisering og kvartfinale i cupen, men langsiktig ser Lennartsson på ligaen som den viktigste arenaen.

- Til å begynne med er de to europacupkampen det primære. Vi har to treningsuker før det og det er veldig inspirerende å jobbe mot. Det er som Bill Shankly sa: ligaen er vårt «bread and butter», så den er aller, aller viktigst. Å kunne klatre til en litt sikrere plass er det viktigste om man ser litt mer langsiktig, sier Lennartsson.

NYANSATT: LSKs nye trener Jörgen Lennartsson. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
NYANSATT: LSKs nye trener Jörgen Lennartsson. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Fortid i Stabæk

Lennartsson tok over som Stabæk-trener da Jan Jönsson ble RBK-trener 1. januar 2011. Etter ett år som Stabæk-trener, tok Lennartsson over Elfsborg. Han var trener for IFK Göteborg fra 2015 til 2017.

Ingen norske lag har overlevd lenger på det øverste nivået i Norge enn Lillestrøm. Kanarifuglene har tilhørt det gode selskap helt siden de rykket opp i 1975. Siden da har klubben vunnet fem serietitler

Klubben har lett etter en ny trener siden Arne Erlandsen måtte gå i slutten av juni.

Erlandsen skal ha mistet tilliten i både spillergruppa og blant sine nærmeste medarbeidere mot slutten av tiden som LSK-trener.

Romerikes Blad hevdet også at det Erlandsen fikk mye kritikk for hvordan laget trente og mangel til å ville presse motstanderen høyt i mange kamper.

Trenerveteranen berget LSK fra nedrykk i 2016. I fjor ledet Erlandsen Lillestrøm til cuptriumf.

Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk (kvalik) og Start (nedrykk).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!