Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lennon: - Respektløst å snakke om Deila-sparking

Ronny Deila tapte kampen han ikke kunne tape. Skotsk presse forventer at den norske manageren får sparken som Celtic-manager, men tror ikke nødvendigvis det skjer før etter sesongen.

TAPTE: Celtic og manager Ronny Deila tapte søndagens semifinale i den skotske cupen. Foto: Danny Lawson/PA Wire.
TAPTE: Celtic og manager Ronny Deila tapte søndagens semifinale i den skotske cupen. Foto: Danny Lawson/PA Wire. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld tapte Celtic semifinalen i den skotske FA-cupen på straffesparkkonkurranse mot erkerivalen Rangers. Før kampen mente The Scottish Sun at supporterne ville tilby seg å kjøre Deila til flyplassen dersom det ble tap. Presset på Deila har neppe vært større enn det er akkurat nå.

- I fotball vet du aldri. Alt i alt er det mitt ansvar, og er det ikke godt nok på banen, er det ikke godt nok, sa Deila til pressen etter kampen.

Får sparken av pressen Skotsk presse virker enig om at den dramatiske cupkampen på Hampden Park vil få store konsekvenser for den tidligere Strømsgodset-treneren.

- Ronny Deilas tid som Celtic-manager er over. Han får kanskje lov til å fullføre sesongens fem siste kamper, men laget hans er tregt og svakt. De trenger en ny start under en ny trener som har friskere ideer, skriver Gary Ralston i Daily Record.

Robert Collins i The Scottish Sun skriver det samme.

- Det er mye mulig at Celtic er på vei til å ta ligatittelen, men for fansen er det rett og slett utenkelig å tape for et Rangers-lag som har tilbrakt de siste fire årene i lavere divisjoner.

- Hans begredelige resultater i Europa har allerede økt presset, og det virker som det ikke er noen vei tilbake for nordmannen etter katastrofen på Hampden.

Lennon kan ta over Neil Lennon er en av kandidatene til å ta over etter Deila. Selv nektet skotten, som ledet Celtic fra 2010 til 2014, å kommentere saken etter søndagens kamp av respekt for Deila.

- Jeg vil ikke snakke om noe sånt fordi det fortsatt er en som har ansvaret. Jeg var i samme situasjon da jeg var i Bolton, og det er respektløst å snakke om det. Han har en ligatittel å vinne, og han fortjener å fullføre det, sier Lennon til The Scottish Sun.

- Deretter må de diskutere situasjonen i sommer, men for øyeblikket går det ikke bra for Celtic, og det har det ikke gjort på en stund.

Celtic topper tabellen åtte poeng for Aberdeen når fem runder gjenstår. Første mulighet til å reparere skaden er neste søndag i seriekampen mot Ross County.

Deila klarte ikke å kvalifisere laget til mesterligaen heller denne sesongen og røk ut for Åge Hareides Malmö. I europaligaen gikk det ikke stort bedre mot Molde, Ajax og Fenerbahçe, hvor skottene endte sist i gruppespillet.

I ligacupen ble det tap for Ross County i semifinalen, før laget led samme skjebne i FA-cupen mot Rangers.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart