FIKK SPARKEN I BOLTON: Nå tror blant andre Ally McCoist at Neil Lennon kan gjøre comeback i Celtic, om Deila får sparken.Foto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN I BOLTON: Nå tror blant andre Ally McCoist at Neil Lennon kan gjøre comeback i Celtic, om Deila får sparken.Foto: NTB ScanpixVis mer

- Lennon kan erstatte Deila

Rangers-legende om hvem som banker på Celtic-døra.

Rangers-ikonet Ally McCoist tror Neil Lennon kan bli ny Celtic-manager dersom storklubben mister tålmodigheten med Ronny Deila.

Deila er stadig under press i Glasgow-klubben etter en sesong med varierende resultater. Celtic er ligaleder, men har i øyeblikket bare ett poengs luke til serietoer Aberdeen.

Kritiske røster mener det bare er et tidsspørsmål før telemarkingen sparkes, og bookmakerne peker på Malky Mackay, David Moyes og Neil Lennon som potensielle arvtakere. Irske Lennon, som forlot trenerjobben i den engelske mesterskapsserieklubben Bolton tirsdag, trente Celtic fra 2010 til 2014.

- Dersom Celtic bytter trener, tror jeg absolutt Neil er et alternativ. Han gjorde en fantastisk jobb i Celtic sist, sier Ally McCoist, legende i Celtics byrival Rangers, til Daily Record.

Flere kandidater McCoist, som spilte i Rangers fra 1983 til 1998 og trente samme klubb i tre sesonger fra 2011 til 2014, tar samtidig Deila i forsvar.

- Den nåværende Celtic-manageren er en mann jeg har stor grad av sympati med. Uansett hva han gjør, er det sannsynligvis ikke godt nok, sier han.

Støtte får Deila også fra sine egne spillere. Midtbanespiller Gary Mackay-Steven mener det er urettferdig at Mackay og Moyes lanseres som potensielle Celtic-managere så lenge Deila fortsatt har jobben.

- Absolutt. Vi er fortsatt med i to konkurranser, og alt er i våre egne hender. Vi spillerne står samlet bak manageren, og han står definitivt bak oss. Nå må vi bare gjøre jobben og spille for manageren vår, sier han til Scotsman.

Tror Celtic får trøbbel Like støttende er ikke en annen Rangers-legende. Den tidligere keeperkjempen Andy Goram mener Celtic-spillerne er redde for å tape når gamleklubben hans er motstander i semifinalen i den skotske cupen i neste måned.

- Celtic bør være mer bekymret for oss enn vi er for dem, tatt i betraktning måten de spiller på, sier han til Daily Record.

- De er definitivt sårbare. Jeg skulle gjerne sett at kampen skulle spilles nå, for prestasjonen til Rangers i forrige cuprunde var sensasjonelt bra, tilføyer Goram.

Cupsemifinalen, som spilles midt i april, blir trolig en forsmak på hva som venter Celtic i ligaen neste sesong. Rangers er på full fart mot opprykk til toppserien, etter å ha blitt degradert til nivå fire i 2012 - som følge av økonomiske problemer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram