Lennon studerer Ronaldo på TV

- Verdens beste spiller.

(Dagbladet.no): Landslagssjef Steve McClaren uttalte tidligere i år at Aaron Lennon har mye til felles med Cristiano Ronaldo.

Den sammenligningen må ha falt i smak hos Tottenham-vingen.

Nå innrømmer han nemlig at han studerer Ronaldos bevegelser foran TV-skjermen - men ikke for å kopiere noen av United-vingens triks.

- Jeg ser mye fotball på fritida, og prøver å lære av alle, særlig sånne som Ronaldo som spiller i min posisjon. Jeg prøver ikke å kopiere noe av måten han spiller på, men jeg ser på bevegelsene hans og hvordan han har forbedret spillet sitt, sier Lennon til Daily Mail.

Likhetene mellom Lennon og Ronaldo er først og fremst hurtigheten og viljen til å utfordre. Men når det gjelder teknikk og målfarlighet, har Lennon et stykke fram.

Forrige sesong scoret Lennon fem mål mot Ronaldos 23.

- For meg er Ronaldo den beste spilleren i verden akkurat nå. Måten han har spilt uke etter uke for Manchester United er ufattelig, mener Lennon.

Selv har han brukt sommeren til å terpe innleggsteknikk og skudd sammen med teknikktrener Ricaro Moniz. Med spisser som Dimitar Berbatov, Robbie Keane, Jermaine Defoe og Darren Bent kan det bli mye mål om servene er presise.

FØLGER RONALDO TETT: Aaron Lennon er en av Englands mest spennende kantspillere, og mener Cristiano Ronaldo er verdens beste spiller for øyeblikket. Foto: EPA
FØLGER RONALDO TETT: Aaron Lennon er en av Englands mest spennende kantspillere, og mener Cristiano Ronaldo er verdens beste spiller for øyeblikket. Foto: EPA Vis mer

Forrige sesong scoret de tre førstnevnte over 60 mål til sammen - men manager Martin Jol mener tallet kan bli vesentlig høyere.

- Alle spissene våre kan score minst 10 mål til hvis de får de rette pasningene, og jeg vil ikke være fornøyd før vi får det fra flankene, sier Jol.

<B>LENNONS FORBILDE:</B> Men det er ikke triksene til Ronaldo Lennon forsøker å ta lærdom av.