Lens byr på Daniel

Den franske toppklubben RC Lens har nå bestemt seg for å kjøpe, og skal i samtaler med Skeid etter semifinalen mot Rosenborg på Lerkendal i morgen.

Dermed får ikke Rosenborg Skeids stortalentet Daniel Braaten uten kamp.

- Lens har bestemt seg. De vil ha både Daniel Braaten (21) og Daniel Fredheim Holm (18), og har planer om å legge inn bud, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold til Dagbladet.

Det er ingen tvil om at Lens mener alvor. Til kampen på Lerkendal kommer sportsdirektør Patrice Bergues sammen med rekrutteringssjefen Jean-Luc Lamarche. Bergues var sin gode venn Gerard Houlliers nærmeste medarbeider i Liverpool til og med 2001-sesongen. To ganger i høst har Bergues sendt assistenten sin Didier Sénac for å se de to Daniel-ene. Men nå kommer de store gutta sjøl.

- Disse to har mandat til å handle, sier den gamle Skeid-spilleren Jon Thorsteinsen (103 kamper).

Han har stått for kontakten mellom Lens og Skeid.

- Vi skal snakke med Lens-folka etter kampen, men jeg vet ikke om det blir torsdag kveld eller på fredag, sier Hansen Wold til Dagbladet.

Trente med RBK

Dette er dårlig nytt for Rosenborg, som plutselig ikke er aleine på banen. Braaten trente i vinter med laget ei uke, men nå får RBK alvorlig konkurranse fra RC Lens.

- Det er høyaktuelt for gutta å gå til Lens. Jeg synes de skal gå til klubben de får best utvikling i. Jeg tror fransk fotball passer godt for både Braaten og Fredheim Holm, sier Hansen Wold.

RC Lens vil ha Braaten med en gang. Klubben har tre spillere som reiser til African Cup etter vinterpausen, og mener derfor at Daniel Braaten vil gå rett inn på laget, og markere seg med en gang.

Det er veldig få som har klart det samme som ferskinger i Rosenborg.

- Rosenborg er et selvfølgelig valg i norsk fotball, men fransk fotball har utviklet noen av verdens beste spillere, sier Hansen Wold.

Intern uenighet?

For Fredheim Holm er det snakk om en intensjonskontrakt. Han er ikke ferdig med videregående skole, men kan eventuelt følge etter Braaten til neste sommer eller etter 2004-sesongen. Begge spillerne har kontrakt med Skeid ut 2004.

Rosenborg er først og fremst ute etter Daniel Braaten. Det kan bety at klubben taper i konkurransen. Skeid får trolig mer penger i kassa ved å selge begge juvelene nå. Samtidig har Skeid og Rosenborg en samarbeidsavtale. Det er etter det Dagbladet erfarer ulike oppfatninger internt i Skeid om det bør bety at Rosenborg har forkjøpsrett. Klubbledelsen er i alle fall svært lite snakkesalig. Verken styreformann Helge Wilhelmsen eller daglig leder Terje Martinsen ville i går bekrefte at de skal i samtaler med Lens i forbindelse med semifinalen. Martinsen har tidligere antydet en salgssum på seks millioner kroner for Braaten.

- Vi har hatt samtaler med Rosenborg om samarbeid, men det betyr uansett ikke at alle spillerne skal dit, sier Martinsen.

Dagbladet fikk ikke tak i verken Braaten eller Fredheim Holm i går.