Lens jakter på Skeid-talenter

Den franske toppklubben RC Lens hadde sendt rekrutteringssjef Didier Senac til Voldsløkka for å se Daniel Braaten (21) og Daniel Fredheim Holm (18). De to stortalentene svarte med å spille langt under pari.

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Didier Senac hadde ikke valgt riktig dag for sitt norgesbesøk. Ingen av de to spillerne han kom for å se, gjorde noen god figur i øsregnet på Voldsløkka i går, da Skeid tapte 1- 2 mot Strømsgodset.

Daniel Fredheim Holm scoret riktignok Skeids mål, som kom da et dårlig tilbakespill til Godset-keeper Rune Danielsen ble klarert rett i beina hans 20 meter fra åpent mål. Men på den søkkvåte gressmatta klarte verken Fredheim Holm eller Braaten å vise hva de er gode for.

Det skal imidlertid mer til enn én dårlig kamp for at RC Lens avskriver de to ungdommene.

- Begge holder høy kvalitet, og vi er absolutt interessert i dem fremdeles, sier rekrutteringsansvarlig i RC Lens, Didier Senac til Dagbladet.

Flere interesserte

- Vi kommer til å følge dem mer, for de er interessante spillertyper som passer godt i fransk fotball. Tradisjonelt sett har norske spillere siktet inn England, men disse kan få en god og fin utvikling i Frankrike, sier Senac.

Verken Fredheim Holm eller Braaten tror imidlertid de kom nærmere proffspill etter tapet i går. Braaten kan kanskje unnskylde litt av den manglende innsatsen med at han våknet i Bosnia klokka åtte i går morges etter å ha vært der med U21-landslaget, og ikke landet på Gardermoen før klokka 13 - tre timer før kampstart.

- Hvis de var her i dag, tviler jeg på at det blir noen overgang. Dette var ikke et gunstig tidspunkt, sier Braaten.

RBK har også vist interesse for 21-åringen, som trolig er det blad Daniel som er nærmest en overgang til en storklubb. Etter det Dagbladet erfarer skal også Girondins Bordeaux og Olympique Lyon sette kurs for Oslo i løpet av kort tid for å se Skeid-spillerne.

- Vil du helst til utlandet eller RBK?

- Jeg veit ikke. Jeg veit jo ikke engang om det kommer noen tilbud.

Ikke fornøyd

Daniel Fredheim Holm hang også med hodet etter tapet. Anders Michelsen førte Godset i ledelsen med et godt skudd etter 22 minutter, før Fredheim Holm utliknet fem minutter før pause. Amir Sharif sørget for tre poeng til drammenserne med en vakker heading i det 45. minuttet.

- Jeg er ikke særlig fornøyd, verken med min egen eller lagets innsats, sier Fredheim Holm, og deler Braatens skepsis til at de imponerte den franske toppklubbens utsendte.

- Jeg tror ikke vi havner der etter dagens innsats. Men hvor jeg kommer til å spille i framtida, er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg skal spille i Skeid ut denne sesongen, så får vi se hva som skjer etter det.

<B>IMPONERTE IKKE:</B> Skeids to Danieler, Fredheim Holm (t.v.) og Braaten gjorde ingen god figur i gårsdagens kamp mot Strømsgodset. Braaten, som har tre i fransk fra videregående skole, tror ikke han får videreutviklet franskkunnskapene sine med det første.