Leo: - Er i rute til EM

- Det er deilig å være skadefri. Nå må bare manager George Graham gi meg nok spilletid, sier Øyvind Leonhardsen. Leo scoret ett mål for Tottenham i reservekamp tirsdag. I dag er han høyaktuell når Tottenham spiller borte mot Coventry.

Leo har ikke spilt i Premier League siden 6. desember. En lei lyskestrekk har holdt 29-åringen på sidelinja.

- Da jeg ble skadd, regnet jeg med et avbrekk på en til to uker. At jeg skulle være ute i to og en halv måned, hadde jeg ikke trodd, sier Leo som ikke har ligget på latsiden i skadeperioden.

- Jeg har trent mye for å holde formen ved like. Men skaden kom på et ubeleilig tidspunkt.

- Formen var bra og med et så langt skadeavbrekk vet jeg av erfaring at det kan ta lang tid å komme tilbake på det samme nivået.

Fire mål

Leo var kanskje Tottenhams beste midtbanespiller før skaden. At han sklir rett inn på laget, er han ikke sikker på.

- Det er mange gode midtbanespillere i klubben så det er ingen automatikk i at jeg går rett inn på laget. Darren Anderton har kapret plassen på høyre midtbanen. Nå må jeg kjempe for å få den tilbake eller finne en annen plass, sier Leo.

Forrige lørdag var han med i troppen, men satt ikke en gang på benken da Tottenham spilte mot Leeds. I dagens kamp mot Coventry er det derimot store sjanser for å få se Leo i aksjon.

Høyre midtbane

- Jeg spilte høyre midtbane da vi slo Watford-reservene tirsdag. Da gikk det bra. Jeg scoret ett mål og kjente ingenting til skaden. Nå er jeg klar for større oppgaver, sier Leo.

- Men hva med EM-formen?

- Jeg er i rute til EM. Kroppen kjennes bra ut - lyskestrekken er borte. Nå trenger jeg bare litt spilletid i Tottenham så er resten opp til meg.

Har du vært i kontakt med landslagssjef Nils Johan Semb?

- Nei, ikke etter at jeg ble skadefri. Men mens jeg var skadd, snakket vi sammen, sier Leo.

  • I dag spiller Tottenham borte mot Coventry på Highfield Road. Leo scoret 3-0 -målet da Tottenham slo Coventry 3-2 hjemme i høst. Steffen Iversen er fortsatt skadd og befinner seg hjemme i London når lagkameratene spiller i ettermiddag.

thomas.kristensen@dagbladet.no