Leo: - Vemodig at Graham går

Øyvind Leonhardsen forsto først at sjefen hans George Graham hadde fått sparken da han så det på tekst-tv i ettermiddag.

Leonhardsen er skadd for tida og var ikke til stede da spillerne ble orientert om at treneren som hentet Leo fra Liverpool fikk fyken.

- Jeg fikk en telefon fra klubben, men jeg så det først på tekst-tv hjemme, sier Leo til Dagbladet.no.

Den norske midtbanespilleren er ikke så lysten på å kommentere klubbens avgjørelse, men har sjøl ikke noe annet enn godord å komme med om Graham.

- Det er alltid vemodig at folk du har sansen for går. For min egen del synes jeg han var en god trener. Han kjøpte meg og ga meg tillit, sier Leo.

Leonhardsen synes tidspunktet for å sparke Graham er merkelig.

- Jeg er litt overrasket over timingen. Det er fem dager side Graham tok oss til semifinalen i FA-cupen. Men etter det som har kommet fram i dag har det kanskje ligget i kortene lenge. Hadde vi tapt mot West Ham søndag kunne det ha skjedd da.

Tidligere Tottenham-manager David Pleat, nå sportsdirektør, leder laget mot Coventry på White Hart Lane i morgen. Hvis ikke Pleat vil ha jobben permanent, og er ønsket av de nye eierne ENIC, må klubben på managerjakt.

- Det finnes få bedre trenere enn Graham. Det blir vanskelig å finne noen over han på lista, sier Leo.

Kristiansunderen vet for sin egen del ikke når han er tilbake på banen. Ankelskaden er langt fra leget.

- Jeg er på bedringens vei, men det er vanskelig å si når jeg kan være i spill igjen.

Semifinale

Sjokkmeldingen kommer bare fem dager etter at Graham førte klubben til semfinalen i FA-cupen. Men i serien har laget skuffet med en 13. plass og bare to seirer siden 2. desember.

Og det er nettopp resultatene som er begrunnelsen fra den nye styreformannen i eierne ENIC.

- Vi har ikke vært fornøyd med resultatene på banen. Det vil ta litt til å vurdere hva som skjer med laget nå, sier styreformann Daniel Levy.

Bare for 16 dager siden fikk Graham beskjed om at ENIC så på Graham som klubbens framtid. Men offentlig skittentøyvasking har gjort forholdet dårligere.

Kritiserte eierne

I dag gikk Graham ut i Storbritannias største avis og hevdet at eierne nektet ham penger til nye spillere. Etterpå måtte Graham på teppet til ENIC - og fikk sparken.

- Jeg leser alt vi diskuterte i pressen. Sånn kan vi ikke ha det, sier Levy.

Konflikten spisset seg til etter et møte tidligere i uka. Da var Graham og ENIC bare enige om en én ting:

- Vi ble enige om at vi ikke kan arbeide sammen. Jeg er ikke interessert i å ha noen som ikke er lagspiller og som ikke vil passe på klubbens interesser, sier visestyreformann David Buchler til nyhetsbyrået PA.

Tottenham har varslet en pressekonferanse om Grahams avgang seinere i dag. I morgen møter klubben Coventry hjemme i Premier League.

Pleat overtar

Sporsdirektør David Pleat, Spurs-manager fra cupfinalen i 1987, overtar ansvaret i klubben inntil videre. Det melder Tottenhams offisielle hjemmeside.

Graham kom fra Leeds for to år siden og har vunnet ligacupen med Tottenham. Før det trente han Arsenal med stor suksess, inntil han ble tvunget til å gå etter at han innrømmet å ha mottatt penger fra den norske agenten Rune Hauge.

NY SJEF: Steffen Iversen og Øyvind Leonhardsen mistet manageren sin i dag. Geroge Graham fikk sparken.