Leo: - Vi må slå United

Øyvind Leonhardsen (27) går rett på sak foran storkampen mot Manchester United på Anfield Road: - Hvis vi vinner mot United er alt åpent. Taper vi blir alt veldig vanskelig.

- Kampen er helt åpen. Men det er klart at vi må spille opp mot vårt beste. På hjemmebane bør vi vinne uansett, men det blir hardt, sier Leo til Dagbladet :på nettet.

Med tap er Liverpool så godt som hektet av i kampen om ligatittelen denne sesongen. Et sprang på 12 poeng er mye å ta igjen på Manchester United. Selv tidlig i desember og med 22 kamper å spille.

Morgendagens kamp er så spesiell for hele Liverpool FC at spillerne er innlosjert på hotell i natt.

- Vi pleier ikke å bo på hotell i Liverpool. Men det har også litt med at kampen starter så tidlig. Det blir bare tid til en kjapp frokost, så er det rett bort til Anfield, sier Leo.

Vil lære av United

Tidligere i uka skapte Leo lett forvirring i fotballbyen Liverpool. Han gikk ut med en uvanlig oppfordring: - Vi har mye å lære av Manchester United, sa Leo til PA.

- Det tror på det de gjør og vinner til og med uten å spille godt. Nå blir de bare bedre og bedre. På kjøpet får de også mer selvtillit, sier Leo.

Selv blir den norske løpsmaskinen trukket fram som en av Liverpool nøkkelspillere av den walisiske midtbaneveteranen Barry Horne (eks. Everton).

- Det er artig å høre sånt, og jeg synes det går bra. Men jeg har mer å går på.

- Hvordan kan du bli bedre?

- Fortsatt er det noen detaljer. Jeg må bli mer komfortabel med spillestilen og bli bedre kjent med lagkameratene.

Seks nordmenn?

I morgen formiddag får Leo helt sikkert følge av Stig Inge Bjørnebye og Bjørn Tore Kvarme. På andre siden av banen stiller Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær og kanskje også Ronny Johnsen.

- Jeg vet ikke om det er rekord i antall norske spillere. Men akkurat det betyr ingenting for meg akkurat nå, sier Leo.

Det eneste som teller for både Leo og den røde delen av Liverpool er tre poeng. Det betyr nytt håp.

MÅ VINNE: For å henge med i kampen om ligagullet må Øyvind Leonhardsen og Stig Inge Bjørnebye slå Manchester United.