Leo Skiri Østigård

Leo (18) lover tøffe dueller med Marcus Pedersen: - Han er en liten tulling

Leo Skiri Østigård sammenliknes med Roy Keane, drømmer om spill i Europa og kan knapt vente på å få møte Marcus Pedersen.

TALENT: Leo Skiri Østigård har markert seg i Viking-drakta og kan være en fremtidig toppspiller for Norge. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
TALENT: Leo Skiri Østigård har markert seg i Viking-drakta og kan være en fremtidig toppspiller for Norge. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med Tord Johnsen Salte (19), Kristian Thorstvedt (19), Julian Ryerson (20), Zymer Bytyqi (21) og Markus Nakkim (21) er Leo Skiri Østigård (18) en del av et ungt Viking-lag som endelig opplever sportslig suksess igjen.

Sesongen i OBOS-ligaen har startet på forrykende vis for Stavanger-laget, som ligger på 2.-plass i divisjonen, fire poeng bak serieleder Aalesund.

- Vi er mange unge spillere som er sulten på å rykke opp. Jeg tror det er smart av Viking å satse på en ung spillergruppe, sier Skiri Østigård, som har startet fem av åtte kamper så langt.

Sammenliknes med Roy Keane

Romsdalingen er utlånt fra Molde til OBOS-klubben denne sesongen. I Ole Gunnar Solskjærs tropp ble det for mange midtstoppere om beinet, og Skiri Østigård nølte ikke da Viking tok kontakt.

- Jeg er en spiller som trenger flere kamper enn det Solskjær kunne love, og da var det egentlig et ganske enkelt valg. Du har alltid lyst til å spille på høyest mulig nivå, men hvis de ikke vil ha meg, vil jeg heller gjøre det så godt som mulig i Viking. Jeg reiser ikke hjem for å sitte på benken, sier 18-åringen bestemt.

Overfor VG ble midtstopperen beskrevet som en ung Roy Keane av Ole Gunnar Solskjær. Det er en karakteristikk han kan si seg enig i.

- Jeg har alltid vært en ledertype og er ikke redd for å gi beskjed. Det ser ut som de eldre spillerne synes det er greit, så da bare fortsetter jeg, sier han.

Gode gener

Skiri Østigård er i fjern slekt med tidligere AaFK- og Vålerenga-spiller, Amund Skiri, som nå jobber som spillerutvikler i førstnevnte klubb. Amund var også midtstopper og en ledertype, og Skiri Østigård slår fast:

- Det er noe som ligger i genene.

Viking og AaFK er begge ventet å kjempe i toppen, og er kanskje de to største favorittene til å rykke opp. Til tross for å ha familie hos rivalen, får sunnmørsklubben lite støtte fra Skiri Østigård.

- Jeg er fra Åndalsnes og har spilt for Molde, da liker man ikke å tape for Ålesund, sier romsdalingen.

- Vi kan vinne EM

Til sommeren vil Skiri Østigård være en bærebjelke på U19-landslaget som skal spille EM i Finland. Norge er et av åtte land som klarte å kvalifisere seg til mesterskapet, og Viking-spilleren ser ingen grenser for hvor langt laget kan nå.

- Vi kan vinne EM, og har vist tidligere at vi kan hamle opp med de beste. Vi må tørre å drømme litt, sier han selvsikkert. Skiri Østigård spår at det er flere framtidige toppspillere i gruppa som reiser til Finland til juli.

- Det er mange av oss som kan komme seg ut av Norge seinere. Jeg har også lyst ut i Europa, men det må være til riktig tid og til riktig klubb, forteller han.

- Skal gi han et par trøkker

Som en del av oppladningen til mesterskapet skal U19-landslaget møte Strømsgodset på Marienlyst tirsdag ettermiddag. Selv om det bare er en treningskamp, går Skiri Østigård offensivt til verks, og sier det er en spiller han ser spesielt fram til å møte.

- Jeg håper Marcus Pedersen spiller, så skal jeg gi han et par trøkker. Han er en liten tulling. Nå skal jeg legge på meg ett kilo i treningsrommet, sånn at jeg kan dytte han rundt på bana, sier Skiri Østigård, som først og fremst utpeker Pedersen på grunn av ferdighetene til spissen.

- Det blir en tung duell mot en spiss som har vært god for Norge tidligere. Det er bra for meg å møte en så god spiss. Det blir en fin kamp mot Godset, sier han.

Forrige uke overrasket Godset hele fotballverden da Usain Bolt dukket opp på treningsfeltet. Nå må Skiri Østigård belage seg på et par løpsdueller også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer