Leo advarer Slovenia og Jugoslavia

Øyvind Leonardsen er hjemme på sommerferie i Kristiansund. Fra sofakroken advarer han Norges kommende EM-motstandere: - Gutta har mer å gå på.

EM-sluttspillet gikk i vasken for Øyvind Leonardsen på grunn av en betennelse i hælen. Nå er Leo i Kristiansund for å trene seg opp til sesongstart med Tottenham. EM får han med seg på TV-skjermen.

- Det kribla i beina da jeg så gutta spille i går. Jeg skulle selvsagt gjerne ha vært med, men jeg unner gutta all suksess. De gjorde en kjempeprestasjon, sier Leo til Dagbladet.no.

Norge møter Slovenia og Jugoslavia i de neste EM-kampene. Leo tror at seieren mot Spania kan sende landslaget mot nye høyder.

- Jeg tror gutta har mer å gå på. Etter seieren mot Spania er det verste nervepresset over. Nå kan spillerne slappe av og slippe seg mer løs.

Leo hadde ekstra god grunn til å juble igår da kompis og Tottenham-lagkamerat Steffen Iversen scoret kampens eneste mål.

- Det var veldig artig å se Steffen score.

Øyvind Leonardsen, Ronny Johnsen, Håvard Flo og Frode Grodås er de eneste spillerne som startet mot Brasil i Frankrike VM i 1998 som ikke er i EM-troppen. Leo og Ronny Johnsen er skadd. Mens Frode Grodås og Håvard Flo er uakuelle etter lite spill for klubblagene.

- Det er veldig vanskelig å sammeligne Spania-kampe med seieren over Brasil. Mot Brasil var vi mer avhengig av seieren fordi det var vinn eller forsvinn. Det var utrolig å slå Brasil. Selve prestasjon er nok på samme nivå som Spania-kampen, men rammene rundt var forskjellig. I etterkant kan jo seieren mot Spania vise seg å være akkurat like viktig, sier Leo.

Tottenham starter sesongoppkjøringen i midten av juli. Leo kan begynne å løpe lett allerede i neste uke.

- Lars Engebretsen (landslagets lege) sa at jeg er klar til seriestart. Det går framover. Jeg bruker tida til å holde kroppen i gang med blant annet sykling, sier Leo.