- Leo er den beste spilleren i historien

Fabregas hyller Messi etter fem mål mot Leverkusen.

(Dagbladet): Barcelona - Bayer Leverkusen 7-1 (10-2 sammenlagt).

Barcelona var så godt som videre før kveldens returoppgjør mot Bayer Leverkusen i Champions League på Camp Nou, og ingen ville klandret Pep Guardiolas menn om de hadde tatt foten av gasspedalen og spart seg til de større oppgavene som venter utover våren.

Slik fungerer det imidlertid ikke i Barcelona, hvor spillerne forplikter å underholde når de ikler seg «blaugrana-trøya». Den største artisten av dem alle heter Lionel Messi, som definitivt hadde møtt opp for å leke med allerede desillusjonerte tyskere.

Det første dolkestøtet kom etter 25 minutter. Det skulle komme ytterligere seks. Det siste fem minutter før slutt, noe som forteller mye om at Barcelona aldri slutter å spille fotball.

Ingen grenser Det begynner en stund siden fotballjournalister rundt omkring i verden gikk tom for superlativer i sine beskrivelser av den argentinske magikeren. Derfor er det vanskelig å komme opp med en dekkende nok beskrivelse da han hevet en allerede skyhøy list til nye, svimlende høyder.

LEKEN: Barcelona var så godt som videre i Champions League allerede før hjemmekampen mot Bayer Leverkusen. Likevel var det en spillesugen gjeng som høvlet over tyskerne på Camp Nou. Lionel Messi scoret like greit fem ganger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Felice Calabro
LEKEN: Barcelona var så godt som videre i Champions League allerede før hjemmekampen mot Bayer Leverkusen. Likevel var det en spillesugen gjeng som høvlet over tyskerne på Camp Nou. Lionel Messi scoret like greit fem ganger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Felice Calabro Vis mer

Det er 32 år siden sist noen scoret fem mål i en kamp i den gjeveste europacupen, men aldri tidligere har noen scoret fem mot en så god motstander som Bayer Leverkusen, slik Messi gjorde. Det var en bragd som varmet det kravstore publikum på Camp Nou så mye at argentineren ble synlig rørt av den øredøvende hyllesten fra tribuneplass.

- Jeg er lykkelig. Det er stort å score fem mål, men det viktigste i dag var at vi vant og kvalifiserte oss til kvartfinale. Vi vet at det blir vanskelig å vinne serien i år, men vi vil forsvare mesterligatittelen vår, sier Messi, som trolig blir enda lykkeligere når han får høre skussmålet fra lagkamerrat Cesc Fabregas:

- Det er ikke grense for hva Leo kan greie. Han er den beste spilleren i historien. Vi har aldri sett noen som ham, sier lagkamerat Cesc Fàbregas.

-Annen idrett Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth har levd noen år lenger enn Fabregas, og husker spillere som Pelé, Cruyff og Maradona. Han er enig i at Messi bør være med i en diskusjon om hvem som er den beste fotballspilleren gjennom tidene.

- På det nivået som er i internasjonal fotball nå i dag, bare leker han seg. Det er helt utrolig, sa Bratseth i Viasat-studio.

TIDENES BESTE: Cesc Fabregas er for så vidt inhabil etter å ha vokst opp med Lionel Messi på La Masia, men det begynner å bli få argumenter mot at Lionel Messi må regnes som tidenes største.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
TIDENES BESTE: Cesc Fabregas er for så vidt inhabil etter å ha vokst opp med Lionel Messi på La Masia, men det begynner å bli få argumenter mot at Lionel Messi må regnes som tidenes største.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JOSEP LAGO Vis mer

Allerede etter sju opptredener er han oppe i 12 Champions League-mål denne sesongen. Det er tangering av rekorden han allerede deler med Ruud van Nistelrooy, og ennå er det potensielt fem kamper igjen, inkludert en eventuell finale.

- Det han driver med er en annen idrett, var Viasat-ekspert Thomas Myhres umiddelbare reaksjon etter målshowet.

Tomåls-Tello Messi var ikke den eneste som viste målteft hos hjemmelaget. Da kampen var vunnet på stillinga 3-0 tok Pep Guardiola ut Xavi og Iniesta og slapp til 20-åringen Tello, som debuterte i Champions League med to scoringer.

I sum endte de regjerende mesterene opp med å slå Leverkusen med et tosifret antall mål over to kamper, og betegnelsen «trøstemål» har sjelden vært mer passende enn da Karim Bellarabi reduserte til 1-7 i siste minutt.

- Selv mot et lag som Barcelona gjør et så stort tap fryktelig vondt, men det vil være urett mot spillerne mine å antyde at de ga opp, sier Leverkusen-trener Robin Dutt, ifølge NTB

PS! Svein Oddvar Moen sto i spissen for en norsk dommersekstett som fikk en særdeles rolig kveld på Camp Nou.

PRESENTERTE SEG;: 20-åringen Tello fikk sine første Champions League-minutter og tok godt vare på muligheten med sine to scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
PRESENTERTE SEG;: 20-åringen Tello fikk sine første Champions League-minutter og tok godt vare på muligheten med sine to scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer