Leo er helten til Peter (12) fra Mathare United

FORNEBU (Dagbladet): Før Peter Chege (12) kom til Fornebu i går, hadde han aldri vært utenfor Nairobis slum. Nå får han oppleve trygghet, fotballsko, nok mat og Norway Cup. - Øyvind Leonhardsen er helten min, gliser Peter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For tiende år på rad har Norsk venneforening for slumbarn i Nairobi, Kenya, (MYSA) invitert barn til Norge for å spille Norway Cup.

- MYSAs slagord er «Gi ungdommen en sportslig sjanse». Turen til Norge skal være en inspirasjon for disse barna til å bidra med noe positivt i sitt nærmiljø. Alle kommer jo fra noe av verdens verste slumstrøk, sier formann i MYSAs Venner - Norge, Helge Søvdsnes.

I går tok han imot to guttelag og ett jentelag fra Mathare United til et to uker langt opphold i forbindelse med Norway Cup.

Første fotballstøvler

12 år gamle Peter Chege er en av de 45 utvalgte barna som fikk bli med til Norge. Overgangen fra å ikke ha noen ting til plutselig å få en stor bag full av fotballutstyr er stor for den foreldreløse barnehjemsgutten.

- Har du sett disse røde fotballstøvlene? Vi kunne bare velge størrelse så vi fikk noen som passet. Jeg har aldri hatt fotballstøvler før, jeg, sier 12-åringen fornøyd.

Men når han prøver drakta ser han at nummeret ikke stemmer med idolet sitt.

Pleier være Leo

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer