Leo like god som i glansdagene

Lyns sterke generalprøve med 4- 1-seier mot Malaga var Øyvind Leonhardsens (34) endelige bekreftelse på at han kommer til å få en god sesong.

Med en god og skadefri treningsvinter bak seg føler gode, gamle «Leo» at han endelig har funnet tilbake til nivået han var på før skadene som har plaget ham de siste åra.

-  I fjor fikk jeg med meg to treninger med Lyn før seriestart, og før det hadde jeg stått over nesten ett år. Forutsetningene for at jeg skulle være god i fjor, var rett og slett ikke til stede, sier Øyvind Leonhardsen til Dagbladet etter seieren mot det spanske toppserielaget som spilte med toppet lag i rundt en time.

Foran søndagens serieåpning oser det kvalitet og selvtillit av mannen med 86 landskamper for Norge.

-  Nå føler jeg meg sterk, og det ser bra ut for både meg og laget. Nå er det skikkelig morsomt å være med, sier en tilfreds Leonhardsen.

-  Skal score mer

Han har alltid vært kjent for sin enorme løpskapasitet, men etter et par sesonger hvor han mer eller mindre har gått for halv maskin, mener Leo at motoren i dag er like bra som i glansdagene.

-  I mengde løper jeg like mye som tidligere, og håper derfor å få utnyttet mine styrker i år: å time løpene skikkelig og komme til mange målsjanser. I fjor scoret jeg bare to mål, og sånn sett var det en utypisk sesong for meg. I år bør jeg score mer, sier Leo.Ifølge Lyn-trener Hans Knutsen var Leo veldig god i går.

Trenerens forbilde

-  Han er hardtarbeidende og er en av dem som driver laget. Jeg tror en del kommer til å bli overrasket over hvilket høyt nivå han er kommet tilbake til. Men det gjelder også flere av de eldre gutta. Tommy Berntsen, Steven Lustü, Jan Derek Sørensen, Jo Tessem og Leo driver hverandre framover, og har bestemt seg for å gjøre det tøft for de yngre gutta å ta en plass på laget, sier Hans Knutsen til Dagbladet.

Lyn-treneren gleder seg ekstra over at nettopp Leo har klart å komme tilbake etter mye motgang.

-  Leo er et av forbildene mine når det kommer til arbeidsmoral, ta vare på seg selv, og hele tida finne nye utfordringer. Jeg blir glad når sånne personer lykkes.

STARTKLAR: Lyns veteran Øyvind Leonhardsen virker maksimalt rustet foran seriestarten, løpssterk og målfarlig som i glansdagene. I går var han meget god da Lyn slo sterke Malaga i Spania.