- Leo like stor profil som Steffen

I dag kjemper publikumstaper Lyn om NM-finale. Direkte kl. 20: Lyn - Lillestrøm

Lyn ligger på fjerdeplass i serien og er per dags dato kvalifisert for Royal Leauge. Med seier over Lillestrøm i kveld, er årets sesong ensbetydene med sportslig suksess, uansett utfall.

Likevel svikter publikum hovedstadslaget. Dersom det korrigeres for oppgjøret mot Vålerenga 19. april (16014 tilskuere), er snittet nede i 3412 tilskuere. Da har plutselig Lyn bare ett lag bak seg på publikumstabellen: Sogndal.

- Svart hull

- Ting skjer ikke fort. Det var lenge et svart hull i Lyns historie. Folk føler de ikke kan stole på oss ennå, vi må være jevnt gode over tid, forklarer Lyn-direktør Morgan Andersen.

- Men der kunne trengt en profil, type Steffen Iversen?

- For oss er Peter Markstedt minst like bra som Steffen Iversen.

- Men profilmessig?

- Steffen er en fin gutt som sprer mye godt. Vi har våre egne Steffen'er. Leo har oppnådd mer enn Steffen profesjonelt, og er slik sett enn like stor profil, mener Andersen som innrømmer at det er en lang vei opp til Vålerenga - publikumsmessig.

- Idiotstemplet

Men Andersen er enig i at Lyns satsing på yngre talenter kan ha hatt innvirkning på den dårlige publikumsstatistikken.

- De kommer til å bli profiler i norsk fotball i mange år framover. Vi må bare ha tålmodighet, det finnes ingen snarveier. Folk kan ikke forvente at tenåringer skal herje i hver kamp. Derfor vinner vi 1-0 istedenfor 3-0, sier Andersen.

- Spiller dere for kjedelig fotball?

- Nei. Folk er opptatt av å se at vi vinner. Men det er kanskje uvant for alle at vi satser på en annen måte. Det er noen få personer i Norge som har fasiten på hvordan fotball skal spilles, og velger du en annen vei, blir du fort litt idiotstemplet, sier Andersen - uten å ville nevne navn.

Tatt på senga

Andersen er likvel optimistisk og mener dagens kamp har enorm verdi.

- Bare i dag har vi fått mer positiv omtale enn vi har gjort hele sesongen. Klubben har tatt journalister og supportere på senga. Plutselig er det forventninger til oss, sier Andersen.

Som vet dette om dagens kamp:

- Det som er så deilig om dagen, er at vi har en gjeng spillere som gjør alt de kan for å underholde. Motstanderen får det slitsomt hvis de skal slå oss.

- Men resultatet da?

- 2-0 til oss.

<B>STORHETSTIDEN:</B> Øyvind Leonardsen, her i aksjon for det norske landslaget, kjemper om NM-finale for Lyn mot Lillestrøm i kveld.