Leo måtte rive villa til 6,3 mill.

Øyvind Leonhardsens nykjøpte villa i Bærum var så angrepet av sopp og råte at den måtte rives.

Nå må han bygge et helt nytt hus på den 1,5 mål store tomta på Haslum.

- Det var kanskje like greit. Nå får vi i det minste et moderne hus etter alle tekniske forskrifter, sier Leo til Dagbladet.

Den klubbløse fotballspilleren kjøpte det 503 kvadratmeter store huset for over 6,3 millioner, og gikk i gang med å pusse det opp.

- Under oppussingen fant vi store skader, råte og sopp i treverket. Det fantes også andre forhold, som førte til at vi ble anbefalt å rive det framfor å forsøke å utbedre skadene. For framtida synes jeg det var best å ikke ta noen sjanser og bygge et solid hus, sier Leo.

Forsikringssak

I dag er det byggearbeider på tomta, og bare murveggene overlevde rivingen. Selvfølgelig har dette medført store kostnader for Leonhardsen, men han mener saken er en forsikringssak.

- Vi kunne ikke ha oppdaget skadene før vi begynte å pusse opp, sier han.

Leo og familien vil bosette seg i huset i Bærum på sikt. Akkurat nå er han på klubbjakt, og ønsker å fortsette fotballkarrieren, i England eller i Norge.

Er motivert

- Jeg har slitt med ryggen og fikk lungebetennelse, og bestemte meg for å trene meg opp fysisk nå som jeg er bedre. Jeg har god motivasjon for å fortsette karrieren, og er på jakt etter en klubb. Jeg vurderer å dra til England i vinter, da treningsforholdene er bedre der, så får vi se. Jeg er åpent for alle tilbud, og regner med å være i spill igjen snart, enten i England eller Norge, sier han.

Øyvind Leonhardsen har spilt for Molde, Rosenborg, Wimbledon, Liverpool, Tottenham og Aston Villa. Han har 86 landskamper for Norge. Bare tre spillere har flere.

RÅTTENT: Villaen på Haslum til 6,3 millioner viste seg å være ganske råtten. Bare murveggene overlevde rivingen. <!--FOTO-->
UHELDIG: Øyvind Leonhardsen, sønnen Gabriel og kona Annik Sofie Holter må bygge nytt hus.<!--FOTO-->