Leo Messi - selvfølgelig - reddet Barcelona fra fadese

Scoret to ganger da katalanerne snudde mot Spartak Moskva.

I LUFTA OGSÅ, NÅ: Leo Messi stanget inn 3-2 med ti minutter igjen å spille. Barcelona var på vei mot et sjeldent tap hjemme mot Spartak Moskva. Foto: SCANPIX/AFP/ JOSEP LAGO
I LUFTA OGSÅ, NÅ: Leo Messi stanget inn 3-2 med ti minutter igjen å spille. Barcelona var på vei mot et sjeldent tap hjemme mot Spartak Moskva. Foto: SCANPIX/AFP/ JOSEP LAGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Barcelona - Spartak Moskva 3-2.

Barcelona var på vei mot et svært overraskende nederlag hjemme mot Spartak Moskva i Champions League-åpningen, men to sene scoringer av Leo Messi sparte katalanerne for fadesen på Camp Nou.

Cristian Tello ga hjemmelaget ledelsen etter bare et kvarter, før Spartak Moskva snudde kampen etter et komisk selvmål av Dani Alves og scoring av brasilianske Romulo.

Messi på ni minuter
Bare tjue minutter gjensto da Leo Messi startet opphentingen, men derfra og ut leverte argentinerne varene som bestilt.

Først utliknet han fra kloss hold etter 71 minutter, før han avgjorde til 3-2 med en sjelden heading ti minutter før full tid.

Dermed tok Barcelona de tre poengene, på en kveld der de spilte de siste 25 minuttene med én naturlig forsvarer på banen.

Fornøyd Messi
Etter at Alexis Sanchez erstattet Dani Alves dannet Adriano back-trio med Alex Song og Javier Mascherano, mens resten av laget jobbet for å ordne seier framover på matta.

SELVMÅL: Dani Alves og Victor Valdes funderer på hva som har skjedd etter førstnevntes selvmål. Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
SELVMÅL: Dani Alves og Victor Valdes funderer på hva som har skjedd etter førstnevntes selvmål. Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer

Leo Messi scoret to ganger i en kamp for fjerde gang på sju kamper for Barcelona denne sesongen, og det var også den fjortende gangen han har scoret to ganger eller mer i en Champions League-kamp.

Det er delt rekord med Raul.

- Det er ikke lett å vinne en kamp som dette, der motstanderen legger seg lavt og forsvarer seg. De har veldig raske angripere, og var gode på overganger, sier Messi, ifølge Uefa.

Skadd Piqué
Sesongstarten er upåklagelig for Barcelona hittil: Fire strake seirer i serien gir tabelltopp og åtte poengs forsprang til Real Madrid i La Liga.

Et lite skår i gleden i dag var det at den vordende far Gerard Piqué måtte forlate banen med skade allerede etter tolv minutter.

Piqué er trolig ute i to-tre uker.

Champions League, gruppe G:

Barcelona (Spania) — Spartak Moskva (Russland) 3-2 (1-1)
Mål: 1-0 Cristian Tello (14), 1-1 Dani Alves (selvmål 29), 1-2 Romulo (58), 2-2 Lionel Messi (71), 3-2 Messi (80).
75.000 tilskuere.

Celtic (Skottland) — Benfica (Portugal) 0-0
50.000 tilskuere.
Thomas Rogne spilte 27 min. som innbytter for Celtic.


(NTB)

- Det er veldig synd. Han er viktig for oss, akkurat som Carlos Puyol, men vi har mange spillere i stallen og blant reservene, sier Leo Messi.

Neste mesterligamotstander for Barcelona blir Benfica på bortebane om snaut to uker.

Champions League, onsdag:

Gruppe E:
Chelsea (England) — Juventus (Italia) 2-2
Sjakhtar Donetsk (Ukraina) — Nordsjælland (Danmark) 2-0
Gruppe F:
Bayern München (Tyskland) — Valencia (Spania) 2-1
Lille (Frankrike) — BATE Borisov (Hviterussland) 1-3
Gruppe G:
Barcelona (Spania) — Spartak Moskva (Russland) 3-2
Celtic (Skottland) — Benfica (Portugal) 0-0
Gruppe H:
Braga (Portugal) — Cluj (Romania) 0-2
Manchester United (England) — Galatasaray (Tyrkia) 1-0

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer