Leo og Steffen sliter med koking og skader

Øyvind Leonhardsen er garantert bedre med ball enn steikespade. I går fikk han prøve seg med kokkelue på Gastronomisk Institutt. Leo var ingen tryllekunstner med kalvefileten. Men han var ikke aleine om å være junior i matlaging.

Kokkelærling Steffen Iversen gjorde alt han kunne for å se profesjonell ut. Han lyktes - nesten. Enda verre var det med Tore André Flo. Han så ut som en landslagsdebutant, men fikk heldigvis kyndig veiledning av det norske kokkelandslaget.

En komisk dag på kjøkkenet i går, det var viktig med rolige aktiviteter to dager før avspark mellom Norge og Tyskland.

For Nils Johan Semb er litt bekymret akkurat nå. Det er flust med sjukdom og skader i laget.

«Bone bruising» er det engelske uttrykket for Steffen Iversens og Leos smerter.

- Vi sliter helsemessig, sier Nils Johan Semb. - Akkurat det er litt forstyrrende. Men vi er jo vant til å leve med skader og sjukdom. Derfor prøver vi å ikke gi det for mye fokus.

Feber

Henning Berg lå til sengs med feber da landslaget trente i går ettermiddag. Jan Derek Sørensen sto på sidelinja med en vond hals. Men langt verre er det med Tottenham-duoen Steffen Iversen og Øyvind Leonhardsen. Som har beinsmerter i knær og ankler.

- Det blir ikke snakk om å stå over Tyskland-kampen, sier Steffen Iversen til Dagbladet. - Jeg prøve. Og i forhold til Tottenham er det ikke noe problem. De vet jo at jeg er skadd.

- Jeg tror nok George Graham (Tottenham-manager) helst hadde sett at både Steffen og jeg sto over, sier Leo. - Han er ikke happy med denne landskampen. Men det er ikke lett for Nils Johan heller. Jeg føler det sånn at jeg må være på lag med begge to.

Ledd som gnisser

Steffen Iversens høyre ankelproblem stammer fra en «bone bruising» i hælen. I den venstre er det leddbåndet på yttersida som hangler. Og for Leo kommer smerten fra to kneledd som gnisser mot hverandre. Så kraftig at han har spilt de fire siste Tottenham-kampene på smertestillende piller.

- Jeg liker ikke å fokusere på det, sier Leo. - Jeg liker ikke å ta piller i det hele tatt. Men det gjør så vondt at jeg er nødt til å gjøre det. Heldigvis sier de (legene) at det ikke blir verre av å spille kamp.

Alt fra seks uker til tre måneder er legenes smerte-diagnose for Leo. Han må rett og slett bare innfinne seg med at kneet gjør vondt.

- I Tottenham har jeg ingen mulighet til å stå over noen kamper. Her føler jeg at det blir for dumt. Og jeg har jo klart å spille fire kamper med dette problemet. Når adrenalinet kommer, går det greit.

Fordi:

- Jeg hvilte nok i fjor, fortsetter Leo ironisk. - Derfor kan jeg ikke klage. Og nå er det jo en uke siden jeg spilte sist. Når smerten kommer, er det bare å glemme den.

Savner bortemål

- Så lenge jeg trener og får behandlinger går det greit, sier Steffen Iversen. - Det er litt verre i kamper. Og det med hælen irriterer meg. Det har vært ganske slitsomt lenge nå.

Åtte Premier League-scoringer gjør Steffen Iversen til Tottenhams største gledesspreder. Likevel er det bare halvparten av det han føler han burde hatt.

- Jeg må begynne å score på bortebane også. Så langt har jeg bare ett mål utafor White Hart Lane.

- Og fordi jeg føler at formen ikke er helt på topp, vet jeg at jeg har mer å gå på. Men jeg trenger flere scoringer.

GASTRONOMISK FOTNOTE: Gårsdagens kjøkkenvinner var Frode Olsens tørrstekte laks. Han påstår han havnet i gjelleavdelingen på grunn av dialekten. Hvor fornøydheten over egen pannekunst førte til følgende spontanpolitiske opprop: Stopp lakseoppdrettet og volden - la viltlaksen leve - for helvete.