Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leo scoret i målfest

Liverpool (NTB): Øyvind Leonhardsen er blitt et viktig våpen for Liverpool. I dag scoret han sitt andre mål på fire ligakamper da Tottenham ble slått 4-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var kjempeartig, og jeg scoret et viktig mål igjen, sa Leo.

  27-åringen fra Kristiansund var en av banens dominerende spillere etter pause, både kreativ og arbeidsom. I likhet med resten av Liverpool trengte han 45 minutter på å komme igang, men i pausen fikk manager Roy Evans fart på spillerne sine. Utviklingen var den samme som i tirsdagens Uefa-cupkamp mot Strasbourg (2-0).

  - Vi fikk kjeft i pausen. Evans ville ha opp tempoet og presisjonen i pasningsspillet. Vi fikk også beskjed om å holde bredden. Selv om 1. omgangen ikke var bra, synes jeg at vi har vist tegn på storhet i det siste. Jeg føler at vi er mer en lagmaskin enn tidligere, fortalte Leonhardsen.

Belønnet med mål

Han løp og løp, og skapte store problemer for Tottenham. Seks minutter etter pause ble han belønnet med scoring, som mot Derby for 14 dager siden. Robbie Fowler lurte Sol Campbell. Keeper Ian Walker måtte gi retur, og Leo sendte ballen presist i langhjørnet. Med litt flaks hadde han laget enda et mål. Leo så at Walker sto langt ute, men lobben traff ikke mellom stengene.

  - Synd at jeg ikke fikk inn den, sa Leo, som trives bedre og bedre i den nye klubben sin. Etter å ha vært skadet lenge har han fått full tillit av manager Evans.

  - Jeg blir mye involvert i spillet, selv om jeg føler at jeg kan bli utnyttet enda mer. Evans sier at jeg gjør en god jobb for laget, og det er fint å høre, sa Øyvind Leonhardsen.

Iversen-sjanser

Steffen Iversen, som var tilbake i Tottenhams startoppstilling, hadde de to største mulighetene i en sjansefattig 1. omgang. Omstendelige Liverpool presset spillet inn i midten, og spissene ble et lett bytte for landslagsstopper Campbell.

  Etter et snaut kvarter gikk Iversen høyest på et hjørnespark, men headingen ble blokkert av Dominic Matteo. Like etter utnyttet innbytter Chris Armstrong en feil i Liverpool-forsvaret. Pasningen fant Iversen, men skuddet hans gikk like utenfor.

James-tabbe

På overtid mente Liverpools Karlheinz Riedle seg snytt for to straffespark, uten at dommeren reagerte. Før fløyta gikk for halv tid holdt den utskjelte Liverpool-keeperen David James på å rote det til igjen da han fomlet med et skudd fra David Ginola.

  Etter hvilen presenterte hjemmelaget seg fra en helt annen side. Borte var det omstendelige spillet, og angrepene bølget mot Tottenham-målet. De røde brukte bare tre minutter på å overliste Ian Walker. Spurs-keeperen måtte gi retur på et skudd fra Jamie Redknapp, og Steve McManaman skjøv ballen over streken. Bare tre minutter senere var det Leo tur.

  3-0 kom etter 65 minutter, og igjen var en nordmann involvert. Stig Inge Bjørnebye førte opp på venstresiden og spilte Fowler, som viderebefordret ballen til Redknapp. Walker var sjanseløs på det knallharde skuddet.

  Festen var ikke slutt med det. Fire minutter før slutt forfulgte innbytter Michael Owen en lang ball fra Paul Ince og vant duellen med stakkars Walker.

Hele Norges coronakart