Leo: Søvnløs i Kiev

KIEV (Dagbladet.no): Det blir en søvnløs natt for Øyvind Leonhardsen. Han vet at sjansen han misbrukte kunne tent det norske VM-håpet.

Norge måtte vente nesten en time før de fikk den første sjansen på Olympiastadion i Kiev. Men da den endelig kom var den stor. Kanonstor.

John Carew dro seg rundt på kanten og slo flatt inn, Eirik Bakke hoppet over ballen og inne i sekstenmeteren sto Leo og trippet.

- Jeg var ganske sikker på at ballen skulle komme til meg og jeg fikk veldig god tid. Der skulle jeg scoret, sier Leonhardsen.

Han tviler på om det blir noe særlig søvn i natt.

- Vi sliter og sliter og når vi endelig får en sjanse så brenner jeg den, sier Leo.

- Det er kjedelig.

- Burde scoret

Han scoret begge målene da Norge slo Bulgaria i privatlandskamp på Ullevaal i april. Da ble Leo hyldet som den effektive midtbanespilleren. Men da sjansen plutselig kom i Kiev - og han kunne gått opp på like mange landskampmål som Odd Iversen (19) - traff han ikke læret der han skulle. Og ville. Ballen sklei av foten og trillet utenfor Ukrainas høyre stolpe.

- Jeg vet ikke hvor langt utenfor det var, men jeg tror ikke keeperen hadde tatt ballen hvis den hadde gått innenfor, sier Leo.

- Leo burde scoret, mener Nils Johan Semb.

Drømmen knust

Landslagssjefen har samme oppfatning av sjansen kaptein Henning Berg fikk etter corner omtrent ti minutter før slutt. Men dessverre gikk Bergs heading på samme side av den samme stolpen som Leo satte ballen tidligere i omgangen.

Et renere treff fra enten Berg eller Leo på Olympiastadion i Kiev hadde vært nok til å holde liv i den norske VM-drømmen. Men nå er det bare kompliserte teorier som kan ta Norge til VM.

Det gidder selv ikke Nils Johan Semb å bruke tid og krefter på.

- Håpet var lite foran denne kampen, men nå har vi ingen sjanser, konstaterte Semb.

BOMMET: Øyvind Leonhardsen fortvilte etter å ha misset på Norges feiteste målsjanse mot Ukraina.