Leo stupte inn i gullkampen

Liverpool - Newcastle 1- 0. I går kveld skapte Leo og Liverpool liv i mesterskapsdrømmen de egentlig hadde begravd. Nå er avstanden til ligaleder Manchester United på august-nivå.

Liverpool utnyttet Uniteds mandagstap, og meldte seg på som seriøs kandidat til den store engelske pokalen. Det som før jul var en uoverkommelig avstand, skrumpet i går kveld inn til fem optimistiske poeng. Anfield-klubben har ikke vært nærmere United siden slutten av august.

Og sterk delaktig i gårsdagens poeng-jafs: Øyvind Leonhardsen.

Kampens eneste nordmann gjennomførte en kjempeøkt på midtbanen. Han vant dueller, løp i de riktige rommene og bød på flere scoringsforsøk av det godt kvalifiserte slaget.

Men som normalt de siste 30 døgn: Kampen endte uten Leo-mål.

- Litt skuffet over akkurat det. Men nå vinner vi i hvert fall de jevne kampene, selv om vi ikke er helt på topp, sier Leo til Dagbladet.

I stedet var det yndlingen Mark Owen som skapte liga-håp på Anfield. Med en halvvolley-frekkis ble han matchvinner etter 17 minutters spill.

Og sendte Liverpool opp på bronseplass - ett ørlite mål bak toeren Blackburn.

Da er situasjonen mindre munter for Newcastle-manager Kenny Dalglish. Tretti comeback-minutter for Alan Shearer hjalp ikke på Anfield i går.

Newcastle-stjernen har vært borte siden seriestarten i august og trenger betydelig matchtrening før han fyller den gamle rollen som kronisk forsvarstrussel.

Skapte mye