Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leo stupte inn i gullkampen

Liverpool - Newcastle 1- 0. I går kveld skapte Leo og Liverpool liv i mesterskapsdrømmen de egentlig hadde begravd. Nå er avstanden til ligaleder Manchester United på august-nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool utnyttet Uniteds mandagstap, og meldte seg på som seriøs kandidat til den store engelske pokalen. Det som før jul var en uoverkommelig avstand, skrumpet i går kveld inn til fem optimistiske poeng. Anfield-klubben har ikke vært nærmere United siden slutten av august.

Og sterk delaktig i gårsdagens poeng-jafs: Øyvind Leonhardsen.

Kampens eneste nordmann gjennomførte en kjempeøkt på midtbanen. Han vant dueller, løp i de riktige rommene og bød på flere scoringsforsøk av det godt kvalifiserte slaget.

Men som normalt de siste 30 døgn: Kampen endte uten Leo-mål.

- Litt skuffet over akkurat det. Men nå vinner vi i hvert fall de jevne kampene, selv om vi ikke er helt på topp, sier Leo til Dagbladet.

I stedet var det yndlingen Mark Owen som skapte liga-håp på Anfield. Med en halvvolley-frekkis ble han matchvinner etter 17 minutters spill.

Og sendte Liverpool opp på bronseplass - ett ørlite mål bak toeren Blackburn.

Da er situasjonen mindre munter for Newcastle-manager Kenny Dalglish. Tretti comeback-minutter for Alan Shearer hjalp ikke på Anfield i går.

Newcastle-stjernen har vært borte siden seriestarten i august og trenger betydelig matchtrening før han fyller den gamle rollen som kronisk forsvarstrussel.

Skapte mye

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!